Directori de professionals Altres professionals

Carlota San Julián Cano

Professora col·laboradora - Titular: Imatge Social del Cos i Salut

csanjulianc(ELIMINAR)@esimar.edu.es

BIO

Soc graduada en Infermeria per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) i Màster en Sexologia: Educació Sexual i Assessorament Sexològic per la Universitat Camilo José Cela de Madrid (UCJC) i l'Institut Universitari de Sexologia (IUNIVES). Actualment, em trobo realitzant una tesi doctoral sobre els processos de configuració del desig en les dones amb X-Fràgil en el marc del Programa de Doctorat Interuniversitari en Estudis de Gènere: Cultura, Societat i Polítiques en la Universitat de Vic. Les meves línies d'interès en recerca se centren en: l'estudi de la vivència de la sexualitat en persones amb discapacitat intel·lectual des d'una perspectiva anticapacitista; el desenvolupament de la noció de cura sexual com a eina per a la promoció de la salut sexual; i l'aplicació de les metodologies del cos a l'àmbit de la recerca inclusiva. D'altra banda, compagino la meva activitat investigadora, en primer lloc, amb col·laboracions com a sexòloga en diverses entitats vinculades a la discapacitat i, en segon terme, amb activitat docent en diferents universitats, entre les quals es troba l'ESIMar.
En relació amb el meu acompliment docent en l'ESIMar, soc titular de l'assignatura d'Imatge Social i del Cos, la qual té com a objectiu ressituar la cura, dins del marc epistèmic de la infermeria, com un acte encarnat que no pot ser pensat en absència dels cossos sobre els quals es materialitza. De manera que, els cossos es constitueixen com els espais on s'inscriuen tant les desigualtats socials en salut i la violència sistèmica com les diferents estratègies de resistència que desafien i critiquen l'ordre genèric establert.

Informació general

Carlota San Julián Cano  
Professora col·laboradora csanjulianc@esimar.edu.es

Situació professional

Institució

Component equip en Sexologia per a recerca-acció sobre cultural organitzacional en Salut Sexual de Creu Roja Espanyola.

Col·laboradora regular en l'entitat Sexualitat i Discapacitat.

Funció / càrrec Sexòloga en equip multidisciplinari

Formació acadèmica

 • Doctoranda en el Programa De Doctorat Interuniversitari en Estudis de Gènere: Cultura, Societat i Polítiques (Universitat de Vic)
 • Màster Oficial en Sexologia: Educació Sexual i Assessorament Sexològic (Universidad Camilo José Celia e IUNIVES)
 • Grau en Infermeria (Universidad Autónoma de Madrid)

Funcions a l’ESIMar UPF

 • Professora titular:
  • Imatge social del cos

Recerca 

 • Perfil investigador:
 • Línies d’interès:
  • Vivència del procés de transició de persones trans* amb discapacitat intel·lectual
  • Metodologies feministes del cos
  • Sexualitat en dones amb XF
  • Cura sexual com a eina de promoció de la salut sexual