Florence Nightingale

(Itàlia 1820 - 1910)

Nasqué en una família de classe alta i decidí dedicar-se al servei del proïsme, com a infermera i també col·laborant en la reforma social, gràcies a la millora de l'atenció sanitària, i la lluita contra la prostitució.

Durant la Guerra de Crimea fou infermera tenint cura de soldats ferits, i les seves rondes nocturnes li valgueren el nom de la "Dama de la llum".

El 1860, Nightingale posà els fonaments de la infermeria professional amb l'establiment de la seva escola d'infermeria al Saint Thomas Hospital de Londres, sent la primera Escola seglar d'aquella mena al món.  El "Nightingale Pledge" és un compromís que prenen les noves infermeres el dia de la seva graduació, i el Dia Internacional de la infermera se celebra arreu del món el 12 de maig, en l'aniversari de Florence Nightingale. És considerada la fundadora de la infermeria moderna, i primera teòrica de professió. Va escriure entre d'altres "Notas sobre enfermería" publicat el 1852 i que encara avui s'utilitza, i "Notas sobre hospitales" publicat el 1859.