Notícies Altres entrades

El GRENFIC-VIH publica les conclusions de la seva VIII Jornada “Gestió del VIH en temps de la COVID-19”

El dia 25 de novembre de 2020 els i les membres del Grup GRENFIC-VIH de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, ESIMAR, centre universitari adscrit a la UPF, van celebrar una jornada en un format virtual amb l'objectiu de conèixer l'impacte de la COVID-19 en la vida quotidiana de les persones que viuen amb el VIH (PVVIH). Van comptar amb la participació de 244 persones.

A la jornada van participar el Sr. Agustín Marcos, infermer de pràctica avançada (IPA) en malalties infeccioses a l'Hospital del Mar; el Sr. Antonio Gata, psicòleg clínic, responsable del Programa d'atenció i seguiment a ChemSex, a BCN Checkpoint; el Sr. Antoniu Llort, antropòleg i coordinador de l'Àrea d'Intervenció de Salut comunitària del Servei d'Adiccions de l'Hospital Sant Joan de Reus, i el Sr. Sebastià Guillemat de l'Associació de Reus Som útils (ARSU).

Tots els ponents van coincidir que, una vegada superada la incertesa inicial, s'han creat noves estratègies d'atenció a les persones que garanteixin la continuïtat assistencial, amb l'objectiu que la pandèmia provoqués el mínim de complicacions físiques, emocionals i socials en les PVVIH. No obstant, el COVID-19 ha posat en evidència un canvi de paradigma cultural, social i assistencial, que ha modificat rols i relacions entre usuaris i professionals, i ha visibilitzat novament les greus desigualtats en l'accés i l'atenció de la salut de les persones vulnerabilitzades.

Podeu llegir les conclusions de la jornada al següent enllaç. 

Conclusions VIII Jornada GRENFIC-VIH "Gestió del VIH en temps de la COVID-19"