Notícies Altres entrades

Beques Corachán 2021: Entrevista a Mireia Rincón Casas


Cada any la Clínica Corachán de Barcelona atorga vuit beques per estudiar un postgrau als millors expedients en el grau d'infermeria en diferents escoles de Catalunya. Aquest any, la guanyadora de l'Escola Superior d'Infermeria de la Mar ha estat la nostra estudiant Mireia Rincón Casas, a la qual donem la nostra enhorabona per la bona feina. Hem pogut parlar amb la Mireia per correu electrònic, i això és el que ens ha explicat:

- Per què vas decidir estudiar infermeria?

Vaig decidir estudiar infermeria perquè, arran de viure una sèrie de circumstàncies personals, la meva escala de prioritats canvià i se'm despertà la vocació que portava innata, dins meu. No es pot ser infermera si no es té vocació, aquest és l'art de la infermeria.
 
I és així; quan ens manca la salut ens fa plantejar el que realment importa, i valorem més el tracte humà dels professionals sanitaris, el qual perdurarà en el record.

- Què t'emportes d'haver cursat el grau a l'ESIMar?

Si em preguntessin que definís l'ESIMar amb dues paraules diria: "PROFESSIONALITAT" i "COMPROMÍS". Des del primer curs acadèmic us heu compromès a què assoléssim tots els coneixements i habilitats necessàries per a entrar a treballar en el món laboral, garantint la seguretat del pacient a través de l'ús de la simulació com a eina bàsica d'aprenentatge.

Tanmateix, alhora ens heu transmès els valors que defineixen l'essència de la disciplina: aprendre a cuidar de forma professional per garantir que les persones vulnerables puguin desenvolupar totes les seves capacitats.

- Quin és el teu pla en aquest pròxim any?

Aquest pròxim any cursaré el màster nomenat "Atenció integral infermera a la persona en estat crític" a la Universitat de Girona, on aprendré habilitats i tècniques basades en l'evidència científica per tal de millorar l'atenció oferida en una situació d'emergència. Però sempre centrada en la persona, sense deixar de banda la perspectiva holística que tant ens caracteritza.

No obstant això, mai es deixa d'aprendre, aprenem els uns dels altres: som un equip, i el nostre únic objectiu és el màxim benestar del pacient.

- Què diries sobre aquesta beca?

Ser guardonada amb aquesta beca és una oportunitat única per a seguir formant-me. És un reconeixement i un estímul per a seguir millorant dia rere dia, tant com a persona com a professional.

Des de l'Escola Superior d'Infermeria de la Mar volem agrair a Mireia el temps dedicat a respondre'ns aquestes preguntes, així com el seu treball i el seu compromís amb la professió infermera.