Notícies Altres entrades

Nova publicació sobre l’augment de les desigualtats en les condicions d’ocupació i treball d’infermeria durant el COVID-19

La professora titular de l'ESIMar, i coordinadora de màsters i doctorats, la Dra. Mireia Julià, ha participat a un article recentment publicat amb el títol "Employment and working conditions of nurses: where and how health inequalities have increased during the COVID-19 pandemic?".

La publicació estudia el paper fonamental que les infermeres i les llevadores tenen en la prestació d'atenció i l'optimització dels recursos dels serveis de salut a tot el món, cosa que és especialment rellevant durant l'actual pandèmia COVID-19, tot i això que només poden donar serveis de qualitat si el seu entorn laboral proporciona les condicions adequades per donar-los suport. A més a més, avui en dia, les condicions l'ocupació i de treball de moltes infermeres a tot el món són precàries, i la pandèmia actual ha provocat una major visibilitat de la vulnerabilitat a nivell mundial dels factors perjudicials per a la salut. Aquesta revisió escrita explora com les relacions laborals i les condicions d'ocupació i treball poden afectar negativament la salut de les infermeres en països com Brasil, Croàcia, Índia, Irlanda, Itàlia, Mèxic, Nepal, Espanya i el Regne Unit.

L'article ha estat publicat al número 19 de la revista Human Resources for Health, i pot llegir-se aquí.