Notícies Altres entrades

XXI Jornada d’Anestesiologia en Infermeria

Els passats 4 i 5 de novembre del 2021 es va realitzar de manera virtual, i en el marc del XV Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia,Reanimació i Terapèutica del Dolor (SCARTD), la XXI Jornada d'Anestesiologia en Infermeria. Aquest any, els temes centrals van ser la visualització del rol de la infermera d'anestèsia, la incorporació de noves metodologies per la seguretat del pacient i com s'ha de cuidar els cuidadors.

La clausura va anar a càrrec de la professora titular de l'ESIMar, i Presidenta de la ACIARTD, Montse Sanclemente, juntament amb la Dra. Carmen Gomar, Anestesióloga y Directora de la Cátedra de Simulación y Seguridad del Paciente del Campus Manresa-UVIC-UCC, posant sobre la taula la situació actual de les competències de la infermera d'anestèsia i les oportunitats i barreres de l'equip d'anestesiologia. A més, com aportació des de l'escola, l'Equip de Simulació de l'ESIMar va organitzar una sessió de simulació online. L'objectiu era mostrar com la simulació és una metodologia molt útil en la formació dels estudiants de la salut, però també en la millora de la pràctica clínica dels equips de salut, incrementant així la qualitat de les cures i la seguretat del pacient.

Per últim, des de l'ESIMar celebrem també que les ex-alumnes del nostre Màster en Infermeria aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, coordinat per Montse Sanclemente, Bouchra Alouali i Ana Luque, van formar part de l'equip guanyador del Premi al Millor Pòster de la jornada amb el treball: "La infermera d'anestèsia, professional essencial per l'abordatge integral del pacient durant la prehabilitació multimodal".