Notícies Altres entrades

Primera edició de Curs de Principis Bàsics d’Ecografia per Infermeres

El passat 20 de gener a l'ESIMar es va realitzar la primera edició del Curs de Principis Bàsics d'Ecografia per Infermeres. El curs va tenir una durada de 50 hores, de les quals cinc van ser presencials a l'escola, per portar a la pràctica amb les docents i els ecògrafs l'après a la plataforma online. Les formadores del curs van ser Ana Codina, docent de l'ESIMar i infermera d'Urgències a l'Hospital del Mar, i Elisabeth Lafuente, infermera al mateix hospital i Vocal de la Sociedad Española de Infusión y Acceso Vascular (SEINAV). Aquesta formació va ser coordinada per la docent de l'escola Montse Sanclemente.

En aquest curs es va facilitar als infermeres assistents, a través de la simulació, i amb l'ajuda de les docents, les eines i coneixements necessaris per utilitzar un ecògraf i interpretar les imatges vasculars i vesicals. L'ecografia i la seva utilitat en la pràctica clínica infermera és cada cop més present en el dia a dia, ja que pot ajudar a resoldre situacions difícils i compromeses en les cures de les persones, sent aquest curs una eina per aconseguir-lo.

Les sessions pràctiques van ter una duració de cinc hores, dividides en dues hores i mitja més un descans. Als primers vint minuts es van crear equips de treball i es va fer una breu introducció sobre el principi bàsic de la simulació de Zona 1, l'objectiu del curs i una demostració de l'habilitat. La sessió pràctica de l'habilitat va durar quatre hores, que es van dividir en deu etapes com, per exemple, localitzar, amb talls short-axis, les 3 venes puncionables a nivell del braç. Finalment els deu últims minuts del curs es van dedicar a tancament i recollida de percepcions individuals.

El curs va gaudir d'una gran acceptació, i pròximament s'anunciarà una nova edició.