Notícies Altres entrades

Curs de Capacitació en Punció Vascular Difícil Ecoguiada per Infermeres

El passat dia 21 de gener es va realitzar a l'ESIMar el 1er Curs de Capacitació en Punció Vascular Difícil Ecoguiada per Infermeres, a càrrec del Dr. Alberto Villamor, infermer de l'Hospital Clínic, i coordinat per la professora Montse Sanclemente. El curs va tenir una duració de cinquanta hores, de les quals 8,5 hores van ser de pràctica presencial a l'escola, al matí i a la tarda.

Al curs, les quinze alumnes participants van comptar amb la presència de docents infermers experimentats en l'àmbit de la punció vascular ecoguiada, que els hi van ajudar a aprofundir en aquesta habilitat nova per les infermeres, que pot millorar molt la qualitat de les cures. Durant tota la duració de la part presencial del curs, els alumnes van poder aprendre, practicar i millorar en la seva tècnica de punció amb simuladors de punció, per preparar-se per l'abordatge al pacient real. La metodologia utilitzada, amb una ràtio d'un docent i un ecògraf per cada cinc alumnes, va assegurar fer una immersió profunda i garantir la quantitat suficient de pràctica de tots els assistents.

L'alumnat va quedar satisfet amb l'experiència; en paraules de Sergio Gámez, assistent al curs i infermer referent d'anestèsia a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell diu "Feia temps que buscava un curs d'aquestes característiques i què millor que trobar-lo a la universitat on vaig cursar la meva diplomatura. Ha complert les meves expectatives, i de seguida hem començat a posar en pràctica els coneixements adquirits". L'ESIMar oferirà una segona edició d'aquest curs els propers mesos.