Notícies Altres entrades

L'ESIMar-UPF juntament amb l'Institut de Formació contínua IL3 participa en una setmana intensiva de simulació

La setmana del 17 al 21 de gener, es va dur a terme a l'ESIMar-UPF una setmana intensiva de simulació per al Màster en Cures Infermeres al Pacient Hospitalitzat per a l'Institut de Formació contínua IL3, que pertany a la Universitat de Barcelona.

La coordinació va estar a càrrec de María Pérez Riart, docent de l'escola i infermera de Cures Intensives de l'Hospital del Mar. Al llarg de la setmana infermeres i infermers de diferents centres assistencials, van posar en pràctica els continguts teòrics vistos al seu màster durant cinc dies complets.

Durant el matí es van dur a terme simulacions de zona 1, destinades al desenvolupament de destreses clíniques. En aquestes sessions, i depenent de la temàtica planificada per al dia, s'hi aplicaven casos pràctics a conceptes teòrics. Durant la tarda, aquest mateix aprenentatge s'aplicava a sessions de simulació de zona 2, escenaris reals amb pacients simulats (actors o maniquins). En aquestes sessions es plantejaven objectius transversals que posteriorment es treballen mitjançant el debriefing, espai que servia per crear un espai reflexiu on parlar sobre el cas i cercar l'aplicabilitat a la pràctica clínica real.