Notícies Altres entrades

8M: Dia Internacional de les Dones

Des de finals del segle XIX, en el context dels moviments pel sufragisme femení, es celebra el Dia Internacional de les Dones, originalment Dia de la Dona Treballadora. Encara que el seu origen és anterior, el 8 de març s'estableix com a data oficial perquè el 8 de març de 1917, un grup de dones treballadores del tèxtil a Petrograd, actual Sant Petersburg, es va organitzar com a col·lectiu per demanar "Pa i Pau", i reivindicar el final de la 1a Guerra Mundial i de la manca de subministraments i aliments. A partir d'aquest moment, les dones russes van guanyar, entre altres coses, el seu dret a vot.

Des del 1975 la celebració d'aquest dia s'ha institucionalitzat a partir de l'Organització de les Nacions Unides, i es manté a gairebé tothom amb caràcter reivindicatiu pels drets de les dones a escala global. Aquest any el tema escollit per les Nacions Unides és la igualtat de gènere avui per a demà sostenible.

Per això des de la Comissió d'Igualtat i Diversitats es convida a tothom a llegir el manifest que trobareu a la nostra pàgina web. A més, la Comissió anima a tota la comunitat del Campus Mar a participar de les accions col·lectives i reivindicatives que trobareu dins i fora del campus, inclosa la taula rodona organitzada per l'AEMMAR (Associació d'Estudiants de Medicina del Mar).