Notícies Altres entrades

L’estudiant Anna Francesch guanya la segona edició del concurs Decora el Campus amb l’obra Who is Science

El passat dilluns 13 de juny a les 13h a la sala de Graus, es va celebrar l'acte de lliurament de premis del concurs Decora el Campus en la seva segona edició, que ha seleccionat una proposta artística per un espai del Campus Universitari Mar. La guanyadora d'aquest any va ser l'estudiant de Medicina Anna Francesch, amb la seva obra Who is Science?

En paraules d'Anna Francesch: "l'obra és una representació honorífica de tots els qui formem part de les Ciències de la Salut i de la Vida". Està formada per dos murals complementaris. El primer mostra les siluetes de diferents persones combinades amb preguntes en anglès en diferents colors, totes al voltant de la pregunta principal: Who is Science? (qui és la ciència?). "Simbolitza la personificació de la ciència en formes diverses i lliures, com som les persones que trepitgem el campus", afirma.

Al segon es pot veure una seqüència ininterrompuda de les lletres GACT, representant les quatre unitats que formen una cadena d'ADN. "Quan ens allunyem veiem que el que sembla un laberint desordenat de parells de bases que determina el codi genètic, es converteix en vuit científiques que van marcar la història de la humanitat", afegeix. Aquests dos murals seran executats sobre les parets de les escales de la segona planta del Campus del Mar, com una empremta del pas dels estudiants pel campus.

El concurs, a la seva segona edició degut a la pandèmia del COVID-19, va començar l'any 2019 a partir de la iniciativa d'un grup d'estudiants que volien decorar i donar vida als racons buits del Campus. L'obra guanyadora del 2019 es troba exposada a les parets de les escales del primer pis.

El concurs va estar organitzat conjuntament per les diferents institucions presents al campus, i enguany el tribunal el van formar el Dr. Manel Jiménez Morales, Vicerector de Transformació Educativa, Cultura i Comunicació i professor a Comunicació (UPF), el Dr. Lluís Molina Ferragut, professor a Medicina (UPF), la Sra. Fina Lorente Valderrama, Directora del Campus del Mar, i la Dra. María Gil Poisa, professora de l'ESIMar-UPF. Van destacar "la profunditat i inclusivitat de l'obra, així com la seva sensibilitat de gènere i el reconeixement a la ciència com a vincle que ens uneix a totes". Així mateix, van contextualitzar el concurs en la voluntat d'oferir una formació integral dels estudiants i en contribuir a fer dels espais del campus llocs agradables.

D'esquerra a dreta María Gil Poisa. Anna Francesch, Manel Jiménez Morales, Fina Lorente Valderrama i Luis Molina Ferragut.

Anna Francesc, guanyadora de la segona edició de Decora el Campus.

Primera part del mural, anomenada Human chain, simbolitza la ciència com a fil conductor que uneix a persones diverses, formant una cadena humana.

Chain of fame, la segona part del mural, és un homenatge a vuit científiques destacades.