Notícies Altres entrades

Nous convenis d'intercanvi

Programes de mobilitat

Des del departament d'Internacionalització i Mobilitat de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar s'ha treballat en la creació i la signatura de nous convenis d'intercanvi per rebre i enviar estudiants d'infermeria a formar-se durant un trimestre a diferents destinacions. Fins ara, l'escola havia comptat amb dotze universitats associades diferents, a les quals ara se n'hi sumen tres més.

L'ESIMar-UPF compta amb tres tipus diferents d'intercanvis o programes de mobilitat, per adaptar-se a les necessitats i els interessos de tots els estudiants. D'una banda, es compta amb intercanvis bilaterals, en aquest cas amb la Universidad del Desarrollo (Xile) i la Fundación Universitaria Juan N Corpas (Colòmbia), institucions on els nostres estudiants poden tenir l'oportunitat de passar un trimestre per realitzar pràctiques i aprendre en diferents contextos, així com viatjar per Llatinoamèrica. Així mateix, l'ESIMar rep cada any estudiants de les dues universitats, que passen un o dos trimestres amb nosaltres estudiant a Barcelona. Aquest any per primera vegada s'afegeix, a més, un conveni bilateral per a estudiants del Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, en aquest cas amb el Centre Hospitalier de Perpinyà, a França, al que des del curs 2021-2022 els estudiants del màster poden anar a realitzar quatre setmanes de pràctiques per aprendre sobre l'especialitat d'infermeria d'anestèsia al país veí.

Hi ha també convenis SICUE, amb destinació a diferents universitats espanyoles, entre les quals es compten la Universidad de Jaén, la Universidad de Castilla-la Mancha (a Toledo), la Universidad Católica de Valencia i, des del curs acadèmic 2022-2023, la Universidade de Santiago de Compostela. Els estudiants d'aquestes institucions tenen la possibilitat de venir a l'ESIMar a fer tant pràctiques com assignatures teòriques, i elles mateixes reben estudiants procedents de la nostra escola.

Finalment, l'opció més popular entre els estudiants del grau, les beques Erasmus, compten amb un altre conveni disponible a partir del curs 2023-2024, que es suma als ja set convenis amb els que comptava l'escola. A més de França, Portugal, Itàlia, Suècia i Finlàndia, els estudiants del grau en infermeria ara podran fer un trimestre de pràctiques a hospital a Alemanya gràcies al nou acord signat amb la Universitat de Ciències Aplicades d'Osnabrück, a la Baixa Saxònia.

Des de l'ESIMar volem fer èmfasi en la importància professional i personal de les experiències internacionals, i animem tots els estudiants a estudiar i valorar aquesta opció, que suposa una experiència única a la vida.

Per a més informació podeu consultar l’apartat Programes de mobilitat