Notícies Altres entrades

S'inaugura l'exposició "Infermeres en la memòria" al Campus Universitari Mar

El passat dijous 6 d'octubre es va inaugurar al Campus Universitari Mar l'exposició itinerant "Infermeres en la memòria", comissariada per la doctora Gloria Gallego. L'exposició, que es trobarà al vestíbul del campus del 5 d'octubre al 2 de novembre, suposa un homenatge a la història de la professió infermera, amb la intenció de donar visibilitat al col·lectiu i apropar-lo a la societat. A l'exposició, a més de panells explicatius amb fotografies representatives, es poden veure uniformes, materials i manuals d'infermeria.

L´acte d´inauguració va tenir lloc el 6 d'octubre a les 17:30h, i va comptar amb parlaments d´Olga Panè, Gerent del Parc de Salut Mar, Esther Insa, Directora de l'ESIMar-UPF, Paloma Garcimartín, Directora d'infermeria de l'Hospital del Mar, i Paloma Amil, representant del COIB. A les seves intervencions es va destacar com l'exposició reivindica el paper de les dones com a desenvolupadores de la professió infermera i presenta la quotidianitat de la infermeria, dotant-lo de passat però també de present i futur. Va tancar el torn de parlaments la Dra. Gallego amb una breu introducció a l'exposició i la importància de la professió infermera. La inauguració va acabar amb una visita guiada a l'exposició a càrrec de la comissària, que va fer un breu repàs a la història de la infermeria a Catalunya a través dels panells explicatius, i va comentar la importància i l'evolució dels objectes exposats dins la seva quotidianitat.

L'exposició és oberta al públic i es pot visitar al Campus Universitari Mar fins al 2 de novembre. Organitzen el COIB, l'ESIMar-UPF, l'Hospital del Mar, la FEBE i la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb el Col·legi d'Infermeria de Catalunya.