Notícies Altres entrades

L'Escola Superior d'Infermeria del Mar participa en el 43è Congrés de l'Associació d'Infermeria Espanyola en Cardiologia (AEEC)

La docent i investigadora de l'ESIMar, Dra Amalia Sillero Sillero, va participar, al 43è Congrés de l'Associació d'Infermeria Espanyola en Cardiologia i al Congrés de la Salut Cardiovascular, celebrat a Palma de Mallorca els passats dies 20 a 22 del 2022. La Dra. Sillero és membre del Comitè Científic de l'AEEC, així com del Comitè de Guies de l'AEEC. En aquest congrés va presentar dues comunicacions:

  • 1. Impacte de la pandèmia COVID 19 als serveis d'atenció mèdica i quirúrgica en cardiologia: Scoping review - amb la Dra. Raquel Ayuso, professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar
  • 2. Història de les cures infermeres als quiròfans de cirurgia cardíaca - amb Neus Buil, infermera quirúrgica a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Durant el congrés es va celebrar una sessió especial de Documents de l'AEEC, on es van presentar dos nous perfils d'infermera de cardiologia: la infermera en Insuficiència Cardíaca (IC) i la infermera en Electrofisiologia i Estimulació Cardíaca. Aquests dos perfils van ser dissenyats pels respectius grups de treball de l'AEEC, i revisats pel Comitè de Guies de la mateixa. Tots dos documents seran, previ aval de la Societat Espanyola de Cardiologia, publicats en espanyol i anglès. Així mateix, es va presentar el document de consens sobre la figura de la TAVI (Transcatheter aortic valve implantation) Nurse del grup de treball d'Hemodinàmica AEEC, publicat a la revista espanyola de cardiologia. També es va presentar el Manual d'Infermeria en Cures Crítiques Cardiovasculars, que comprè 14 capítols i 56 temes en els que han participat 81 autors infermers de 22 centres sanitaris del país, entre ells, la Dra. Sillero, de l'Escola Superior d'infermeria del Mar.

La difusió i la divulgació de productes de recerca científica és una part fonamental del rol social de la universitat; per això, des de l'ESIMar es fomenta l'activitat investigadora dels PDI al llarg de la seva carrera.