Notícies Altres entrades

Visita al recinte modernista de Sant Pau

Divendres passat, 4 de novembre, els estudiants de 1r curs del Grau en Infermeria van gaudir d'una visita guiada al Recinte Modernista de Sant Pau, dins el marc de l'assignatura d'Evolució Històrica i Filosòfica de les Cures.

La visita va estar liderada per la professora titular de l'assignatura, la Roser Palau, acompanyada per les professores Carlota Alcover, Amalia Sillero i María Gil. El recorregut va ser guiat arreu del recinte històric, que combinava l'arquitectura original amb projeccions i efectes visuals com a part del disseny de la museificació. Al seu interior es van poder visitar instal·lacions dedicades a la història de l'edifici, així com al seu arquitecte.

El Recinte Modernista de Sant Pau va ser un complex hospitalari dissenyat i construït a finals del segle XIX per Lluís Domènech i Montaner, Hospital Santa Creu i Sant Pau. El disseny es va pensar amb una finalitat funcionalista: la recerca d'higiene va condicionar l'elecció de materials per raons de prevenció, i l'ús de la llum i el color formaven part d'una teràpia basada en l'estètica pensada per ajudar a curar. El disseny interior dels edificis es va basar en túnels subterranis, amb la intenció de connectar els pavellons per evitar el contacte entre pacients i, amb ell, el contagi. A tot el recinte l'arquitectura està al servei de la recuperació del pacient.

Conèixer la història de la professió a través de visites com aquesta suposa per als estudiants no només un al·licient motivacional per a la seva formació, sinó un complement necessari per a una integració holística del coneixement i el seu aprenentatge a l'aula.