Notícies Altres entrades

Xerrada convidada a Clark University (EUA): Adquisició de llengües en Ciències de la Salut

El passat 5 d'abril, la Dra. Maria Gil, docent i investigadora de l'ESIMar-UPF, va participar com a ponent convidada a una conferència virtual a Clark University (Massachussetts, EUA), juntament amb la Dra. Iria Bello (Universitat de les Illes Balears) i la Dra. Dolores Juan (Clark University), dins del context de la seva sèrie de seminaris del departament de Language, Literature, and Culture.

La xerrada va tenir lloc en format híbrid, i va portar per títol Col·laborative Online International Learning: A Project In The Making. S'hi va presentar un projecte d'innovació docent desenvolupat entre les tres professores per a l'adquisició de llengües estrangeres a Ciències de la Salut a través de la metodologia COIL. Amb un enfocament interdisciplinari basat en competències transversals i aprenentatge-servei, es van exposar els reptes, objectius i el procés d'implementació d'aquest programa, que compta amb el suport d'institucions i professionals sanitàries localitzades a Worcester, Massachusetts, i té previst llançar-lo a gener del 2024.

El projecte ja s'ha presentat, amb bona recepció, en altres contextos acadèmics, com el II Congrés Internacional de Qualitat i Innovació Docent en Ciències de la Salut, organitzat per la Universitat de Múrcia el passat mes de març. Amb el suport del Dr. Eduard Arriaga-Arango i la Dra. María Acosta Cruz, les professores segueixen treballant en el desenvolupament d'aquest curs, que es troba ja en fase de prova pilot al Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica, amb el suport del Departament de Medicina, de la UIB.