Notícies Altres entrades

Maria Carreras, graduada en Infermeria la promoció 2019-2023, guardonada amb la Beca Jandry Lorenzo

El Treball Fi de Grau de la infermera Maria Carreras Carbonell, graduada a la promoció 2019-2023 de l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar, ha estat guardonada amb la Beca Jandry Lorenzo de la Sociedad Española de Enfermería Nefrológica (SEDEN). Aquesta societat científica reuneix a totes les infermeres especialitzades en l'àmbit de les cures a persones amb malaltia renal a escala estatal. En el seu objectiu per millorar les cures proporcionades, la SEDEN, publica anualment una única beca per permetre portar a terme projectes d'investigació. Aquest any, el projecte seleccionat ha estat "Fragilidad e idoneidad de las personas candidatas a donantes de riñón: estudio analítico de cohorte retrospectivo", corresponent al TFG de la Maria Carreras que, de manera brillant, va defensar el curs passat a l'escola. 

La Maria treballa actualment al bloc quirúrgic de l'Hospital del Mar de Barcelona i realitzar aquest estudi comportarà un creixement tant a escala personal com professional. És un projecte impulsat per l'esforç, la il·lusió i les ganes d'aportar més literatura científica en aquest camp.

La beca atorgada permetrà portar a terme l'estudi d'investigació proposat en el TFG de la Maria, que té com a objectiu analitzar la relació entre la fragilitat i la idoneïtat de la persona per ser finalment considerada com a donant renal. A més a més, es vol identificar quines altres variables influencien entre la fragilitat i la donació de viu, per valorar si aquest concepte es pot proposar com a un factor predictor en aquest procediment. 

El TFG guardonat va ser dirigit pel professor Guille Pedreira i, arran del magnífic resultat, va ser proposat per optar a la beca esmentada, amb la participació de la infermera d'accés al trasplantament renal de l'Hospital del Mar, la també professora Anna Bach, i les professionals del servei de nefrologia del mateix hospital.