Notícies Altres entrades

La televisió pública de Suècia visita l'ESIHMAR

El mes de novembre passat, televisió pública de Suècia, SVT, va visitar l'ESIHMAR per fer un reportatge sobre la mobilitat internacional al sector d'infermeria.

Suècia, com molts altres països europeus, actualment pateix l'escassetat de personal sanitari, en particular de personal d'infermeria. Per resoldre aquest problema, molts països del nord d'Europa busquen atraure professionals del sud que, com en el cas d'Espanya, tenen una formació destacable, igual que el sistema espanyol busca atraure professionals llatinoamericans. El reportatge de la SVT va visitar l'escola i el sindicat d'infermeres SATSE per conèixer quins factors atrauen una persona a escollir una destinació o una altra a l'hora d'emigrar per exercir la seva professió.

A l'ESIHMAR, la televisió va entrevistar dos estudiants de 3r any, Laia de la Cruz i Clàudia Alonso, que aviat començaran la seva estada Erasmus+ a la Universitat de Lund, al sud de Suècia. Amb l'ambientació de l'aula de simulació d'hospitalització d'urgències i UCI del Campus Universitari Mar, Clàudia i Laia van respondre les preguntes de l'equip sobre treballar com a infermera a Suècia, possibilitat que perceben com una oportunitat en termes de condicions de treball, com ara la ràtio infermera-pacient més reduït, però destaquen també que és un país amb un cost de vida molt elevat. Durant la visita, l'equip de SVT també es va entrevistar amb el Coordinador de Pràcticum, Guille Pedreira, i la responsable d'Internacionalització i Mobilitat, María Gil, per conèixer-ne les impressions.

La visita de mitjans internacionals és una gran oportunitat per visibilitzar no només l'ESIHMAR i l'Hospital del Mar, sinó també la formació completa que reben les estudiants d'infermeria a Espanya.

Podeu veure l'entrevista completa al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=dxHW-ROpMO8