Notícies Altres entrades

Maria Gil realitza una estada Erasmus+ per a PDI a la University College Cork, Irlanda

La passada setmana del 25 de març, la professora de l'escola Maria Gil va realitzar una estada de cinc dies a la University College Cork (UCC), al sud d'Irlanda, com a part del programa Erasmus+ per a PDI. L'estada es va dur a terme en el context de la Setmana Internacional de Networking del 2024 organitzada per la UCC. Aquest esdeveniment anual reuneix representants d'institucions educatives i professionals de la infermeria i obstetrícia de tot el món per intercanviar coneixements, establir xarxes i explorar col·laboracions futures.

L'esdeveniment va començar amb la benvinguda de la professora Josephine Hegarty, professora d'infermeria i directora de l'School of Nursing & Midwifery, qui va oferir una introducció a la institució. El Dr. Seán Kelleher, professor i coordinador Erasmus+, va proporcionar una visió general dels programes i activitats internacionals de l'escola, destacant el compromís de la universitat amb l'excel·lència acadèmica a nivell global. La Sra. Clare Murphy, Directora de l'Oficina Internacional de la UCC, va presentar les oportunitats disponibles per als estudiants internacionals, destacant la diversitat i la inclusió al campus. Les presentacions de les institucions visitants van oferir a l'esdeveniment una perspectiva internacional, amb representants de la Universitat de Malta, el Malta College of Arts, Science and Technology, la Universitat de l'Àrtic de Noruega i l'Escola Superior d'Infermeria de l’Hospital del Mar compartint informació sobre els seus programes i projectes.

Dins de les activitats es van incloure visites a importants institucions de salut locals, com l'Hospital Universitari Marymount, que van conèixer de la mà del Dr. Sean Kelleher i la Sra. Emma Wilcox, infermera del centre. Aquesta visita va proporcionar una valuosa perspectiva sobre els centres assistencials i el rol de la infermeria a Irlanda, així com del paper dels estudiants i les seves pràctiques en infermeria. També van poder gaudir de presentacions d'estudiants sobre les seves experiències en pràctiques Erasmus a l'estranger. Siobhan O'Brien, estudiant de la UCC, va explicar la seva experiència a la Universitat de Malta.

El darrer dia de l'esdeveniment es va centrar en la investigació i el networking. La professora Nicola Cornally va presentar els diversos grups de recerca a l'Escola d'Infermeria i Obstetrícia, destacant les seves àrees d'especialització i projectes actuals, centrats en maternitat, lactància, salut pública, educació en salut, simulació i realitat virtual, diabetis i cinema i salut. L'esdeveniment va concloure amb sessions de networking, on els professionals van tenir l'oportunitat de connectar-se en un ambient més íntim i explorar possibles col·laboracions futures.

La Setmana Internacional de Networking de la UCC del 2024 va ser un esdeveniment veritablement inspirador que va reunir professionals de la salut de tot el món per compartir coneixements, experiències i millors pràctiques en el camp de la infermeria i l'educació. La University College Cork va destacar una vegada més com a líder en l'educació i la investigació en salut, compromesa amb l'excel·lència i la col·laboració global.

Fotografies cedides per Maria Gil Poisa.