Notícies Altres entrades

Les docents Eva Padrosa i Carlota Alcover realitzen una estada a la Universitat d’Ostrava (Txèquia) amb el programa Erasmus+

L'Eva Padrosa i la Carlota Alcover, docents de l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar, van realitzar una estada a la Universitat d'Ostrava (Txèquia) del 18 al 22 de març en el marc del programa d'intercanvi docent Erasmus+.

Durant la seva estada, van ser rebudes per la Dra. Eva Janíková, docent i investigadora del departament d'infermeria, i l'assistent de relacions internacionals de la facultat de medicina, Gabriela Kovolová, que les van guiar per les instal·lacions del departament, el centre de simulació SIMLEK i les unitats de neonatologia, anestesiologia i cures intensives de l'hospital universitari de la ciutat. En aquest context, es van poder reunir amb la directora del departament, coordinadora del grau en infermeria i màster en infermeria quirúrgica, i vice-degana de relacions internacionals, la Dra. Darja Jarošová. Amb ella, van poder intercanviar experiències sobre l'organització del treball de fi de grau i l'articulació d'aquesta assignatura amb els projectes de recerca de la universitat. També van poder reflexionar conjuntament sobre els reptes que presenta el model actual de pràctiques clíniques i el rol que ocupen les tutores clíniques i acadèmiques, aspecte sobre el qual van poder aprofundir amb diverses infermeres de l'hospital responsables de l'assignació d'estudiants a infermeres de la seva unitat.

D'altra banda, van visitar el centre Pyramida d'atenció a les diversitats. En aquest centre es dediquen a l'assessorament i acompanyament d'estudiants que presenten necessitats educatives especials. Allà van reunir-se amb la directora del centre, Kamila Hýbnerová, i el seu col·laborador, Petr Figala, amb els que van poder debatre sobre la diversificació de les necessitats que presenten les noves generacions d'estudiants i la complexitat d'adaptar el currículum a cada realitat. A més, van poder conèixer diverses pràctiques que duen a terme des d'aquest centre, com les jornades d'inici de curs per oferir espais i activitats a estudiants nouvingudes que els faciliti l'establiment de relacions socials, així com propostes que tenen previst iniciar el curs vinent, com el programa d'acompanyament peer o els grups de seguiment d'estudiants amb Trastorn de l'Espectre Autista. Per últim, van compartir inquietuds amb la responsable d'assessorament psicològic de la universitat, Hana Kovářová, que ofereix un servei pioner en el marc de l'educació superior europea.

Fotografia de la Universitat d'Ostrava.

Els aprenentatges adquirits al llarg d'aquesta estada han permès aprofundir en l'arrel dels reptes que enfrontem com a centre d'educació superior en infermeria, així com avançar en la qualitat i sostenibilitat dels programes formatius i serveis que oferim. Per això, des de l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar apostem perquè el personal docent i investigador, així com el d'administració i serveis, puguin beneficiar-se d'experiències d'intercanvi internacional en el seu pas per la institució.

A la foto, les docents Carlota Alcover i Eva Padrosa amb la directora del Centre Pyramida, Kamila Hýbnerová, i el seu col·laborador, Petr Figala.