Notícies Altres entrades

L’ESIHMAR i el Banc de Sang i Teixits organitzen les Olimpíades Banc de Sang

Actualment, només el 3,80% de la població a Catalunya és donant de sang, i la necessitat de mantenir un flux constant és crucial per cobrir les demandes actuals. És per això que l'ESIHMAR i el Banc de Sang i Teixits s'uneixen per organitzar les Olimpíades Banc de Sang.

L'activitat, organitzada per la professora Montse Sanclemente en el marc de l'assignatura d'Estructura i Funció del Cos Humà del primer curs del Grau en Infermeria, va començar el 9 de maig amb una xerrada informativa sobre la campanya de donació de sang. Entre els participants destaca Pere Puig, receptor de transfusions i fundador del Bus del Bus de la Sang, Òrgans i Teixits, que va compartir la seva experiència personal i la importància vital de la donació de sang amb un grup d'estudiants de primer curs. Per la seva banda, Anna Millans Fernández, de l'Àrea de la Promoció de la Donació del Banc de Sang i Teixits, va explicar el procediment per a la donació de moll d'os, fonamental per a pacients amb malalties com la leucèmia.

En aquest mateix context, les Olimpíades del Banc de Sang, una campanya de donació de sang i medul·la òssia, es van celebrar amb èxit el passat 13 de maig al Campus Universitari Mar. Aquest esdeveniment, organitzat també per Montse Sanclemente i el Banc de Sang i Teixits, va comptar amb la participació de set estudiants voluntàries i va aconseguir reunir 66 donants de sang i plasma, així com 29 persones que van donar medul·la òssia. Dels 66 donants, 36 eren persones que donaven per primera vegada, mostrant una resposta positiva i una gran solidaritat entre la comunitat universitària. Els resultats d'aquesta jornada de donació són fonamentals, ja que es preveu que beneficiïn fins a 225 pacients que necessiten transfusions sanguínies o trasplantaments de medul·la òssia. Un dels aspectes destacats de la jornada va ser la participació en equips, i l'equip guanyador va ser l'Escuadrón Sanguineo, format per estudiants de primer curs d'Infermeria: Chloe Bonilla, Ylenia Cáceres, Lucía Andrés, Jugegi Saho i Nuria Álamos. Aquest grup va demostrar una gran col·laboració i compromís amb la causa, contribuint significativament als resultats globals de la campanya.

Les guanyadores de la campanya “Olimpíades del Banc de Sang i l'ESIHMar 2024”

Voluntàries a la campanya de donació de sang i medul·la òssia.

La resposta positiva d'aquest esdeveniment reafirma la importància de promoure la donació de sang i medul·la òssia entre la comunitat estudiantil i la població en general. La solidaritat demostrada durant les Olimpíades del Banc de Sang reflecteix el compromís de la societat amb la salut i el benestar dels altres, recordant-nos que cadascú pot fer una diferència significativa en la vida dels altres a través de la donació. Per a l'ESIHMAR, treballar amb la comunitat és essencial i iniciatives com aquesta contribueixen a la salut pública i la promoció de la salut. Qui desitgi més informació pot consultar el web oficial del Banc de Sang i Teixits i contactar amb ells a través de les xarxes socials.