Notícies Altres entrades

L’ESIHMar celebra el seu acte de graduació de grau i màsters 2024

El passat 28 de juny de 2024, a l'ESIHMar vam tenir el privilegi de celebrar la cerimònia de graduació de la nostra XII Promoció de Graduats en Infermeria (2020-2024), així com les promocions dels nostres màsters. L'acte es va dur a terme al pati del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, a les 18 hores, quan es van rebre les graduades i les seves acompanyants.

L'acte va començar a les 18:05 amb el parlament de la Dra. Esther Insa, directora de l'ESIHMar, qui va donar la benvinguda i va presentar les autoritats. Els discursos inaugurals van incloure parlaments de Meritxell Pintó, representant de pacients i usuària de l'Hospital del Mar, qui va reivindicar la importància de la figura de la infermera i va animar a les noves graduades en aquesta etapa; la Dra. Paola Galbany, Presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, qui va donar la benvinguda al COIB a les seves noves companyes de professió; i el Dr. Sergi Torner, Vicerector de Planificació Acadèmica i d'Estudiants de la UPF, qui els va felicitar per tancar aquesta etapa. La conferència inaugural va tenir lloc a les 18:30, a càrrec de l'enginyera i doctora en informàtica Ana Freire, qui va destacar la importància de la tecnologia i el seu correcte ús a les ciències de la salut, i va explicar el seu treball en intel·ligència artificial aplicada a la salut mental. Freire és coneguda pel projecte STOP, que utilitza ciència de dades i intel·ligència artificial per prevenir el suïcidi a les xarxes socials.

La Dra. Ana Freire durant la conferència inaugural

Després d'una pausa musical a càrrec del grup Petit Comitè, es va iniciar el lliurament de diplomes. La Sra. Ariadna Graells, Cap d'Estudis de l'ESIHMar, va conduir la cerimònia, cridant als estudiants per rebre els seus diplomes provisionals, que van ser lliurats per les autoritats presents, i van celebrar els seus assoliments al llarg d'aquests quatre anys. A continuació es va fer el jurament conjunt de Florence Nightingale. Posteriorment, les delegades de la promoció 2020-2024, Iman Mtiouti i Laura Suñer, van fer un discurs en representació de les estudiants, seguit d'un emocionant parlament de la padrina de la promoció, la Dra. Montserrat Sanclemente. Per finalitzar, es va projectar un videoresum commemoratiu elaborat per la promoció, recordant aquests quatre anys a l'escola.

La Dra. Montserrat Sanclemente, padrina de la XII promoció 2020-2024 del Grau en Infermeria

A continuació es va fer l'entrega de diplomes dels màsters, i els representants dels estudiants de cada màster van fer breus discursos abans de rebre els seus diplomes. En representació del Màster Universitari en Infermeria i Salut Escolar va estar la Núria Petrus, del Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor l'Elena Ortega i Sergi Crusats, i del Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries, l'Ariadna López i la Sira Garriga.

L'últim bloc de la cloenda va ser molt especial, ja que es van anunciar els guanyadors dels premis acadèmics. Pel que fa al Grau en Infermeria, Anna Pasanau va rebre la Beca Fundació Corachan al millor expedient, i la Maria Sáez va ser premiada pel millor TFG, que porta el títol de "Índice de privación en las unidades periféricas de hemodiálisis de la ciudad de Barcelona, en relación con el acceso al trasplante renal: un estudio cohorte retrospectivo", i va ser dirigit pel Sr. Guille Pedreira. Al Màster Universitari en Infermeria i Salut Escolar la guardonada va ser l'Aitana Fabregat, amb un TFM dirigit per la Dra. Mireia Julià, amb el títol de "Impacto de la situación laboral parental en la salud mental de los hijos e hijas: un estudio transversal". Al Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor es va premiar com millor TFM el realitzat per Anna Garbayo i Paula Lozano, amb el títol de "Les cures dels pacients amb ventilació mecànica invasiva: dificultats tècniques i emocionals", dirigit per la Coordinadora del Màster, la Dra. Montse Sanclemente. L'últim TFM premiat va ser el corresponent al del Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries, d'Alba Giner i Nerea del Carmen Viñolas, dirigit pel Dr. Adrià Almazor, amb el títol de "Experiencia de los familiares que presencian una reanimación cardiopulmonar no recuperada en atención extrahospitalaria").

La Sra. Anna Pasanau premiada amb la beca Corachan

La Sra. Maria Sáez, premi al millor Treball de Fi de Grau

L'acte es va acabar amb l'actuació final del grup Petit Comitè, va tancar la cerimònia amb temes com "Don't Stop Me Now" i el "Gaudeamus Igitur". L'acte es va concloure amb una foto de grup i una copa de cava amb un petit aperitiu per a tots els assistents, celebrant els èxits dels nous graduats i màsters de l'Escola Superior d'Infermeria de l'Hospital del Mar.

El grup musical Petit Comitè durant una de les seves actuacions