Directori de professionals Altres professionals

Mercè Claret Traïd

Professora col·laboradora

mclarett(ELIMINAR)@esimar.edu.es

BIO

Soc llicenciada en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona i, després de dedicar-me uns anys a la clínica de petits animals al Regne Unit, vaig decidir fer un gir a la meva vida i endinsar-me en el món de la salut internacional i la cooperació al desenvolupament. Per això vaig estudiar el Màster de Medicina Tropical i Salut Internacional de la UAB i des de llavors em vaig especialitzar en el diagnòstic de malalties tropicals.

Vaig seguir formant-me en aquest camp, que m'apassiona, fins que vaig poder fer la meva primera missió amb Metges sense Fronteres a Angola, on vaig muntar laboratoris i formar personal. Després van seguir altres missions a Sudan, Malawi i Guinea Bissau. També vaig treballar en una ONG local al Brasil i amb el Ministeri de salut de Guinea Equatorial.

Paral·lelament, m'he especialitzat també en la gestió de projectes de cooperació al desenvolupament i he treballat com a tècnica de salut a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, on he gestionat projectes de cooperació i salut.

En l'àmbit privat, he treballat en una Fundació com a "Program manager", liderant projectes de gestió de laboratoris a l'Àfrica i a Amèrica Llatina, formant al personal de laboratori de diferents països i fent el seguiment dels programes.

Des del 2005 soc professora del mòdul de laboratori del Màster de Medicina Tropical de la UAB, on em vaig formar, i he impartit classes de salut i cooperació a l'escola d'infermeria de Terrassa i a l'Escola Superior d'Infermeria del Mar.

Igualment, he col·laborat en la revisió de llibres de docència en la temàtica del diagnòstic de les malalties tropicals.

Aquests últims anys he pogut combinar les dues coses que més m'apassionen, la docència i el laboratori de malalties tropicals, intentant transmetre als i les alumnes, a través de la meva experiència, aquesta passió i l'interès per seguir treballant en un sector que requereix persones entusiastes per tal de millorar la situació global en la qual ens trobem.

Informació general

Mercè Claret Traïd  
Professora col·laboradora mclarett@esimar.edu.es

Situació professional

Institució Universitat Autònoma de Barcelona
Funció / càrrec Docent del mòdul de laboratori del Màster de Medicina Tropical de la UAB

Formació acadèmica

  • Postgrau en Diagnòstic de Laboratori de Malalties Parasitàries (Universitat de Barcelona)
  • Màster en Salut Internacional i Medicina Tropical (Universitat Autònoma de Barcelona)
  • Llicenciatura en veterinària (Universitat Autònoma de Barcelona)

Funcions a l’ESIMar UPF

  • Professora col·laboradora:
    • Infermeria en Salut i Cooperació Internacional