Notícies Altres entrades

VI Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Simulació Clínica i Seguretat del Pacient

IV Jornada de Simulació d'Estudiants

Alba Diéguez i Ernest Rodríguez, estudiants de quart d'infermeria de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, i Ada Pruñonosa i Teresa Pons, estudiants de cinquè de Medicina del Grau en Medicina UPF-UAB, han participat constituint un grup de Simulació Multidisciplinar en la IV Jornada de Simulación de Estudiantes sota el lema: "Aprender en equipo divirtiéndonos" que s'ha dut a terme dins del VI Congreso Nacional de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente el dissabte dia 14 d'abril a la Fundació Universitària del Bages.

En aquesta jornada hi han participat també les professores Meritxell Girvent i Paloma Garcimartín, membres del Grup en Simulació Multidisciplinar del Campus Mar.

A la discussió final, tots els alumnes participants de diferents universitats espanyoles van posar en valor la importància de la simulació clínica com un entorn d'aprenentatge on poder exercitar les habilitats amb absoluta seguretat per al pacient. També van destacar que, per primera vegada, aquesta jornada adoptarà un enfocament multidisciplinari, i van evidenciar la necessitat d' incorporar aquest tipus d'experiències de simulació en els estudis de grau.

En aquest punt destaquem, que els estudis de Grau d'Infermeria de la ESIMar i del Grau en Medicina UPF-UAB, juntament amb els estudis de Tècnics Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI) de l'Institut Bonanova, desenvolupen un projecte pioner a l'Estat Espanyol incorporant la simulació multidisciplinar dins dels seus plans d'estudi.