Notícies Altres entrades

Vine a conèixer la docència i la recerca que fem al Campus del Mar!

El dissabte 27 d'abril el Campus Universitari Mar convida tothom a conèixer la seva activitat docent durant la seva jornada de portes obertes.

El proper dissabte 27 d'abril el Campus Universitari Mar obre les seves portes i convida tothom a conèixer la seva activitat docent. Al llarg del matí, professionals i estudiants organitzaran tallers relacionats amb els graus en Biologia Humana, Enginyeria Biomèdica, Bioinformàtica, Medicina, Fisioteràpia i Infermeria. Grans i petits podran visitar els laboratoris i les aules i conèixer, a través de jocs i activitats, com es formen els futurs professionals de la salut i les ciències de la vida.

Veure les tècniques per crear la imatge d'un genoll en 3D, participar en un Escape Room o conèixer un cas clínic mitjançant l'aula de simulació són alguns dels tallers que hi tindran lloc. També podràs fer una simulació experimental del flux de la sang, observar teixits al microscopi o aprendre a rescatar una aturada cardíaca. A més, professors del campus oferiran tres xerrades científiques sobre la humanització de la medicina, tecnologia bioinspirada i neurociències.

Consulta el programa sencer i inscriu-te a les activitats aquí!

Programa

Activitats amb inscripció

 • Xerrada "Humanització de la medicina" a càrrec de Juan Pedro-Botet Montoya, catedràtic de Medicina de la UAB i cap de secció del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital del Mar.
 • Xerrada "Tecnologia bioinspirada", a càrrec de Javier Macía, coordinador docent del grau en Enginyeria Biomèdica i cap del Grup de Recerca en Biologia Sintètica per a Aplicacions Biomèdiques del DCEXS de la UPF.
 • Xerrada "Las neurociencias: el estudio científico del alma", a càrrec de Fernando Giráldez, catedràtic de Fisiologia de la UPF i cap del Grup de Recerca en Biologia del DCEXS de la UPF.
 • Escape Room: Tragèdia a l'Hospital Resol el misteri i aconsegueix escapar!
 • Presentació d'un cas clínic mitjançant l'aula de simulació Observa i aprèn com s'entrenen els futurs professionals mitjançant la recreació d'un cas clínic al laboratori d'alta fidelitat. Coneixeràs l'equipament de tecnologia avançada i els sistemes de càmeres de vídeo i àudio que permeten enregistrar i visualitzar in situ els casos.
 • Anem a Veure com Som per Dins? Tenyeix teixits per tal de poder-los mirar al microscopi i intenta esbrinar de quin tipus són. Guanyarà el grup que n'esbrini més. Premi assegurat!
 • Descobreix els Secrets del Cervell. Algun cop t'has preguntat com estudien els neurocientífics els canvis en el cervell? Vine a veure com canvien les neurones observant al microscopi diverses tincions cel·lulars.
 • Saps Què És la Fisioteràpia? T'expliquem i et mostrem com la fisioteràpia pot millorar la qualitat de vida de les persones: prevenint, rehabilitant i tractant algunes patologies.
 • Simulació experimental del flux de la sang en el sistema cardiovascular: aplicacions mèdiques. Et mostrem el procés de desenvolupament de simulacions de flux de la sang, de gran utilitat per estudiar patologies del cor, per tal de diagnosticar-les i administrar possibles tractaments. Veuràs aplicacions i models del sistema cardiovascular, creats des de l'enginyeria biomèdica, com per exemple les intervencions d'aneurismes.
 • Vols conèixer les tècniques per crear la imatge d'un genoll en 3D? Ho descobrirem a partir d'imatges mèdiques. Cada persona és diferent; per tant, el modelatge per a cada pacient ha d'estar basat en la seva pròpia anatomia. Durant el taller veurem com integrar diferents tècniques de segmentació per obtenir un model 3D de l'articulació del genoll i com això pot ser útil per a la investigació i per a aplicacions clíniques.

Activitats sense inscripció

 • Emergència! Emergència! Tenim un Pacient amb Aturada Cardíaca! Has vist alguna vegada una persona amb aturada cardíaca? Pots salvar-li la vida, si saps com actuar! T'oferim la possibilitat de practicar les maniobres corresponents sota la direcció d'un professor expert. Atreveix-te a provar-ho! També podràs veure com és per dins una ambulància medicalitzada!
 • Vols Veure Què et Passa si Beus? Vols saber com respon el teu cos després d'haver pres una cervesa? Experimenta el teu grau d'equilibri i d'orientació, a través d'unes ulleres que simulen el teu estat després d'ingerir begudes alcohòliques.
 • Infermer@ per un Dia Visita el laboratori de simulació d'infermeria. Veuràs els materials amb els quals els futurs professionals d'infermeria aprenen i practiquen els procediments que realitzaran en el seu treball diari.

Un projecte interuniversitari

El Campus Universitari Mar allotja la Unitat Docent del Parc Salut Mar de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra, i l'Escola Superior d'Infermeria del Mar vinculada a l'Hospital del Mar (ESIMar-PSMAR).

Aquest edifici, situat al carrer del Dr. Aiguader, forma part d'un projecte pioner de col·laboració interuniversitària en el qual s'imparteixen cinc graus: Biologia Humana (UPF), Enginyeria Biomèdica (UPF), Bioinformàtica (ESCI-UPF), Medicina (UPF-UAB), Fisioteràpia (UAB) i Infermeria (ESIMar); a més dels múltiples estudis de postgrau que s'ofereixen.

La vinculació directa amb l'Hospital del Mar i amb els centres de recerca ubicats a l'adjacent Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), converteixen el Campus Universitari Mar en un clúster de coneixement en el que l'estudiant té accés a les pràctiques assistencials i de recerca més avançades.