Notícies Altres entrades

Estudiants d’Infermeria de l’ESIMar donen suport davant la situació de crisi sanitària

En la situació de crisi sanitària que estem vivint, estudiants del grau en Infermeria de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMar) donen suport a activitats assistencials o d'infraestructures per fer front a la pandèmia.

A l'ESIMar s'han posat a la disposició del Parc de Salut Mar (PSMar) i del Departament de Salut un llistat de 100 estudiants de quart curs i uns 80 de la resta de cursos que s'han ofert com a voluntaris no professionals. Al PSMar han contractat estudiants com a auxiliars d'Infermeria, han estat formats en mesures de seguretat i tenen infermeres de referència que els supervisen i els tutelen.

María Dolores Bardallo, directora d'ESIMar, destaca la "responsabilitat i el compromís professional mostrat per l'alumnat en una situació tan crítica". Afegeix que "el nostre posicionament, en sintonia amb la resta d'universitats, és que la contractació d'estudiants ha de ser l'últim recurs possible. L'alumnat treballarà en aquelles unitats en què existeixi un risc baix de contagi i salvaguardant el seu nivell de competències. Desgraciadament, la realitat assistencial sobrepassa en molts moments les condicions de seguretat i han de fer front a tasques que, en altres circumstàncies, no abordarien". Conclou que "en definitiva, vetllem per la seguretat del nostre alumnat i dels pacients, com estem segures que ho fan totes i cadascuna de les persones que estan en l'assistència directa".

Trobareu més informació al següent enllaç.