Notícies Altres entrades

Conclusions de la VI Jornada Orientació Professional

Donant resposta a la demanda i interès per part dels estudiants, per conèixer la realitat de diferents centres assistencials, així com els criteris de contractació dels mateixos, el dia 26 de maig de 2020, es va celebrar via telemàtica mitjançant aula virtual Meet, la IV Jornada d'Orientació Professional dirigida als estudiants de 4art curs del grau d'Infermeria de l'ESIMAR.

Després d'una breu introducció i benvinguda als assistents, la Sra. Alícia Lluva com a Coordinadora de 4art curs, va donar a conèixer com es desenvoluparia la Jornada. En el mateix moment, també va aprofitar per presentar i agrair als centres col·laboradors la presencia a la Jornada.

La primera presentació va estar a càrrec de la Sra. Isabel Quintana, infermera responsable de l'àrea d'atenció col·legial del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). La Sra. Quintana va explicar les prestacions que ofereix el COIB a totes i tots els col·legiats. També va donar la informació necessària de què es necessita i com s'han de realitzar els tràmits pels nous col·legiats.

A partir d'aquí, es dona pas a les presentacions dels centres col·laboradors. Cada representant, va donar a conèixer les característiques específiques de cada centre assistencial així com els criteris de contractació: actituds, competències inscripció a les borses de treball o enviar el currículum. També es va informar de les adreces de correu i persones responsables a qui dirigir-se, en cas d'estar interessats en establir una relació laboral amb un centre concret. Les persones i centres que van fer les seves respectives exposicions van estar:

  • Sra. Mireia Martín, infermera i actualment Cap de Desenvolupament de persones de nova incorporació d'infermeria al PSMAR.
  • Sra. Mireia Vicente (Cap d'infermeria) i Sra. Gemma Mayor (Supervisora d'infermeria) de la Fundació Sanitària Mollet (FSM).
  • Sra. Sonia Monedero i Sra.Mónica Panisello, ambdues, supervisores d'infermeria del Departament de Persones del Parc Sanitari Sant Joan de Deu de Sant Boi del Llobregat.
  • Sra. Nuria Petrus, Supervisora d'infermeria i responsable de docència de la Clínica Corachan de Barcelona.
  • Sra. Rosalia Jariod, Responsable d'Hospitalització de l'Àrea de Cardiologia del Centre Mèdic Tecknon, Grup Quirón Salut.
  • Sr. Jordi Capilla, Infermer Supervisor de la Unitat de Gestió de Professionals de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

La part final va estar dedicada als estudis de post-grau, on la Dra. Mª Dolores Bardallo com a Directora de l'ESIMAR, va explicar la importància de la formació continuada a partir de la finalització dels estudis de grau. Tanmateix va donar a conèixer l'oferta formativa que ofereix l'ESIMAR i les avantatges de ser exalumnes.

En acabar, la Dra. Bardallo va clausurar la Jornada agraint l'assistència i interès a tots els ponents i assistents.