Notícies Altres entrades

Visita del Dr. Manuel Chaves

La setmana del 4 al 8 d'abril, el Dr. Manuel Chaves, professor de l'Escola Superior d'Enfermagem de Coïmbra (ESEnfC), a Portugal, va visitar l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, dins del marc d'intercanvi docent del programa Erasmus+.

Durant la seva estada, el professor va ser rebut per la Dra. Maria Gil Poisa, coordinadora de Relacions Internacionals i Programes de Mobilitat, i va visitar les instal·lacions del Campus del Mar, l'Hospital del Mar i el PRBB. També es va poder reunir amb diversos membres del claustre docent de l'escola, per a conversar i intercanviar experiències sobre les pràctiques clíniques, els plans d'estudis o la professió infermera als sistemes sanitaris portuguesos i espanyols. Durant aquesta setmana es van dur a terme reunions amb el professor Guillermo Pedreira Robles, Coordinador del Pràcticum del Grau en Infermeria, amb qui es van consensuar les bones pràctiques que ambdues escoles utilitzen per realitzar la supervisió dels estudiants a la pràctica clínica, i la professora Eva Padrosa Sayeras, amb qui va compartir experiències sobre l'ensenyament de les assignatures d'estadística i investigació i sobre l'orientació del treball de fi de grau. A més, es va poder reunir amb la Dra. Esther Insa Calderón, Directora i responsable de Gestió i Desenvolupament, i la professora Ariadna Graells Sans, Cap d'estudis i responsable de docència i aprenentatge. En aquesta reunió es van compartir l'organització del curs de grau i la formació i l'orientació de docents d'infermeria i d'estudiants a les dues institucions. La Dra. Esther Insa Calderón va presentar també les possibilitats d'intercanvi d'estudiants de doctorat a l'àrea de la història de la ciència amb la Unitat de Recerca d'Infermeria de Coimbra UICISA.

En l'àmbit de la docència, el Dr. Chaves va impartir una classe sobre investigació històrica als estudiants de 2n de grau de l'assignatura de Metodologia de recerca, incidint en la utilització de la fotografia com a tècnica d’investigació, i fent també un breu resum de la història de l'infermeria a Coïmbra i a Portugal. El darrer dia, el professor va assistir a una sessió de simulació interprofessional entre estudiants d'Infermeria, Medicina i Auxiliars d'Infermeria.

Com avaluació del seu programa Erasmus+ a l'ESIMar-UPF, el Dr. Manuel Chaves va destacar l'excel·lent organització i l'elevat nombre d'activitats programades que van ser ofertes per l'escola, responent molt bé als objectius que havien estat plantejats i superant les millors expectatives. S'ha referit especialment a l'excel·lent col·laboració i la simpatia de tots els estudiants amb els quals va contactar, així com els diversos docents amb els quals va tenir oportunitat d'intercanviar opinions i bones pràctiques.

El Dr. Manuel Chaves és infermer i doctor en Ciències de l'Educació, especialista en docència de la infermeria i història de la infermeria a l'ESEnfC des del 2004. L'ESEnfC és una de les escoles d'infermeria més antigues i importants de Portugal, i compta amb més de 2000 alumnes, dels quals gairebé 1500 són estudiants de grau i uns 600 de diverses especialitats de postgrau, màster o especialització.