Notícies Altres entrades

Jornades La salut escolar a debat: Situació actual i propostes de futur

El 27 de maig passat es va dur a terme la Jornada "La salut escolar a debat: Situació actual i propostes de futur" en el context del Màster Universitari en Infermeria i Salut Escolar de l'ESIMar. La jornada va ser organitzada per la coordinadora del màster i docent de l'escola, la Dra. Raquel Ayuso Margañón. L'esdeveniment es va dur a terme en format híbrid a la Sala Josep Marull del Campus del Mar i va ser retransmès en streaming des del Canal Youtube de l'Hospital del Mar, on es troba disponible.

L'objectiu, més que aconseguit, era generar un espai de comunicació i trobada on infermeres i altres professionals del context educatiu interessats en la salut escolar poguessin compartir experiències i debatre sobre diferents línies estratègiques d'intervenció. A la jornada van participar representants de l'Associació Nacional i Internacional d'Infermeria Escolar (AMECE) i de l'Associació científica Espanyola d'Infermeria i Salut Escolar (ACEESE), així com diferents professionals relacionats, com ara infermeres de salut escolar, infermers d'atenció primària, mestres i pedagogues.

La jornada va estar formada per tres taules rodones de tres temes diferents: les experiències del dia a dia a l'escola, diversitat i gènere, i estratègies i innovació a l'àmbit escolar. El resultat de l'experiència va ser tot un èxit gràcies a la qualitat de les ponències i debats que es van desenvolupar, destacant experiències del dia a dia i estratègies d'abordatge davant de necessitats cada cop més perceptibles, així com programes innovadors en l'àmbit escolar.

Des de l'ESIMar-UPF volem reconèixer el treball de l'organització de la jornada, i donar les gràcies a tots els assistents i participants, esperant poder retrobar-nos a la propera edició.