Notícies Altres entrades

VIII Jornada d'Orientació Professional del Grau en Infermeria

El passat 31 de maig es va organitzar la VIII Jornada d'Orientació Professional, a càrrec del professor de l'ESIMar-UPF i Coordinador de Pràctiques Guille Pedreira. L'esdeveniment va tenir lloc al Campus del Mar, i es va organitzar amb l'objectiu de dotar a la promoció d'infermeres que es graduen aquest any d'eines per a navegar dins de l'entorn laboral.

Al llarg de tot el matí les estudiants van tenir l'oportunitat de gaudir de les explicacions de diferents grups professionals i formatius en un format innovador, amb stands informatius dinàmics que acostaven la jornada a l'estudiantat, fent-la a la seva mida, per tal de respodre les seves preguntes i dubtes. Aquesta activitat és realment important, donat que aquest moment entre el grau i l'inici de la professió infermera és fonamental per a les estudiants, que van tenir l'oportunitat d'expressar els seus dubtes amb les principals professionals de referència del sector laboral infermer. Per poder donar-les aquesta oportunitat, des de l'escola es va convidar a institucions de renom que van vindre a parlar directament amb les seves futures treballadores. El Parc de Salut Mar, el Col·legi Oficial d'Infermeres de Barcelona, la Clínica Corachan, el Grup Quirón Salud, l'Hospital de Granollers, l'Hospital de Barcelona, el grup DomusVi, l'Hospital de Nens de Barcelona i el grup Diaverum van tenir l'ocasió d'acostar la seva oferta laboral a les futures infermeres, i les estudiants van poder acostar-se a aquells grups en els que estaven més interessades per resoldre dubtes i deixar el seu currículum vitae. A més a més, a l'esdeveniment van estar convidats també grups del sector formatiu, donada la importància que té continuar amb aquesta formació un cop finalitzats els estudis de grau. En aquesta ocasió, l'ESIMar va presentar la seva oferta de màsters i doctorat a càrrec de les seves coordinadores, i els grups CTO i EIR Asturias van presentar la seva preparació de l'especialitat per la residència d'infermeria després del grau.

La jornada va ser molt ben rebuda i valorada tant entre l'estudiantat, amb un 4.78/5 de nota mitja, com per part de les institucions i el professorat participant, per qui ha estat un acostament natural amb la nova generació d'infermeres. L'èxit de l'activitat fa que l'any que ve es repetirà l'experiència, per tal de poder continuar acompanyant a les noves generacions d'infermeres en les seves necessitats i incerteses davant d'aquesta nova etapa i com a inici de la seva trajectòria professional. Des de l'escola us volem agrair a totes les participants i desitgem els millors encerts als estudiants: sabeu on trobar-nos si ens necessiteu.