Notícies Altres entrades

El millor despertador de la meva vida

El cap de setmana del 20 al 22 de maig, els estudiants del Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries, el Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor i l'assignatura El paper dels professionals d'infermeria en situacions de catàstrofes del Grau d'Infermeria, es van reunir a la població d'Horta de Sant Joan per a gaudir d'un cap de setmana temàtic d'emergències i simulació en context acompanyats de personal docent i d'administració de l'escola. Durant tres dies es van simular situacions reals que les infermeres d'emergències extrahospitalàries viuen diàriament, treballant aspectes fonamentals per a la vida professional com són el treball en equip, el lideratge, la comunicació i la gestió de les emocions.
 

El divendres 20 els estudiants van ser rebuts per Montse Sanclemente i Joan Pozas, docents de l'escola, que van organitzar una gimcana per diferents punts d'interès del poble. Van rebre també la visita de membres del departament de Bombers de Catalunya, que els van parlar sobre l'incendi que va patir Horta de Sant Joan el 2009. Dissabte el grup es va dividir: els estudiants de màster van fer una activitat de rescat vertical als Estrets, a càrrec de les Roques Natura; mentrestant, els estudiants de grau van realitzar un taller de mobilitzacions i suport vital a l'entorn natural. El matí del diumenge 22 hi va haver una sorpresa: una ambulància va despertar tots els participants a les 6h amb una activitat de simulació d’un incident amb múltiples víctimes a la casa. Els estudiants, que no sabien res de la simulació, van haver de reaccionar ràpidament i fer l'activitat acabats d'aixecar. El cap de setmana va acabar amb un debriefing i un dinar popular amb tots els participants.

El cap de setmana temàtic d'emergències és el producte del treball de molta gent durant moltes setmanes, incloent-hi els professors Montse Sanclamente, Joan Pozas, i Elia Alonso, el tècnic de simulació Daniel Martín, la Directora de l'escola Esther Insa, la Cap d´estudis Ariadna Graells i la Secretària de Màsters i membre de l'equip de Comunicació Anna López. Aquesta activitat ha resultat una experiència molt gratificant i enriquidora per a estudiants i docents, i serà la primera de moltes altres per venir.