Notícies Altres entrades

Acte de graduació de Grau en Infermeria i Màsters 2022

El proppassat divendres 1 de juliol, l'Escola Superior d'Infermeria del Mar va celebrar, al recinte del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, l’acte de graduació de la X promoció 2018-2022 del Grau en Infermeria i les promocions 2021-2022 del Màster Universitari en Infermeria i Salut Escolar, Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, i Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries.

A l'arribada, els egressats van ser rebuts per l’equip de docents de l'Escola, que els hi van col·locar les beques de graduació i els van conduir als seients. L'acte va ser inaugurat per la Dra. Esther Insa, Directora de l'ESIMar-UPF, la qual va cedir la paraula a les personalitats convidades. El primer parlament va ser a càrrec del Dr. Joan Ramón Masclans, Director de Docència del Parc de Salut Mar i Cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar, que va felicitar els nous egressats i els va donar la benvinguda a l'àmbit sanitari. A continuació, la Dra. Paola Galbany, presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, va donar la benvinguda als estudiants com a nous professionals infermers en representació del col·lectiu. En tercer lloc va intervenir el Dr. David Sancho, Vicerector Adjunt al Rector i d'Organització i Grup UPF, que va felicitar les ja infermeres per la seva feina durant aquests anys. Finalment, va tenir lloc el parlament de l'Honorable Senyor Josep Maria Argimon, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, que, a més de felicitar les noves infermeres, els va donar la benvinguda al sistema sanitari català i les va animar a començar a treballar-hi.
 

Després dels parlaments de les personalitats, el Sr. Roger Esteller, assessor motivacional i exjugador de bàsquet del FC Barcelona, va oferir la conferència inaugural titulada “La motivació com a motor per al creixement personal i motivacional”, va donar les tècniques per a validar i promoure la motivació. Va destacar com a claus per a promoure la motivació: la visió d’objectius, el maneig i gestió dels errors, la tolerància a la pressió per tal de treballar-los amb la finalitat de desenvolupar-se en la seva carrera professional.

Tot seguit es van atorgar els títols als nous graduats en infermeria, de mans de la Directora de l'escola i les personalitats. Les estudiants van pujar per rebre el seu diploma i fer-se una fotografia de record. Finalment, el jurament de Florence Nightingale, els dóna la benvinguda a la professió. Les representants de l’estudiantat del Grau, la Sra. Mar Bruguera i la Sra. Alba Larumbe, van pendre la paraula, van donar un emotiu discurs de record cap als seus companys i companyes de la seva promoció, i van a demanar a les padrines de la seva promoció, la Sra. Ana Codina i la Sra. Maria Pérez, docents de l'Escola i infermeres de l'Hospital del Mar, que els hi dediquessin unes paraules. Elles van compartir, emocionades, records de les classes amb aquesta promoció d'estudiants. Per tancar aquest tram de la cerimònia, les representants de l’estudiantat van lliurar l'orla a la Directora i van presentar un vídeo recordatori que el grup havia realitzat com a resum d'aquests quatre anys d'estudi i aprenentatge.

La Sra. Mar Bruguera i la Sra. Alba Larumbe amb la Sra. Ana Codina i la Sra. Maria Pérez, padrines de la promocióTancat l'acte de graduació de Grau en Infermeria, va començar la cerimònia de Màsters. La Dra. Raquel Ayuso, Coordinadora del Màster Universitari en Infermeria i Salut Escolar, va oferir un parlament als seus estudiants, els representants dels quals van pujar a recollir el seu títol. Tot seguit van pujar a l'escenari la Sra. Montserrat Sanclemente, Coordinadora del Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, acompanyada dels estudiants del Màster, que van recollir el diploma. Les seves representants, la Sra. Gemma Cuadrat i la Sra. Alba Recasens, van fer un breu discurs i van presentar un vídeo recordatori muntat per elles. Finalment, la Dra. Esther Insa va pujar, com a representant del Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries, i va donar la benvinguda als seus tres representants de l'estudiantat, la Sra. Paula Sánchez, el Sr. Joel Blancafort i el Sr. Sergi Botella, que es van dirigir als seus companys per felicitar-los per la seva graduació.Després del repartiment de diplomes de Màsters es va procedir al lliurament de premis i beques. La beca Corachan, que atorga anualment la Fundació Corachan a estudiants de totes les facultats d'Infermeria de Catalunya, va ser atorgada a la Sra. Sandra Al-Noumair, nominada pel claustre de docents en reconeixement a la seva excel·lència i rendiment acadèmic. Aquesta beca suposa un premi de 4.000 euros per estudiar Postgrau o Màster en infermeria per seguir amb la seva formació. El premi al millor Treball de Fi de Grau va ser per a la Sra. Firdaus Merroun; aquest premi consisteix en 1.000 euros a invertir en Màsters de l’ESIMar en els propers 2 cursos acadèmics. El treball va ser tutoritzat per la Sra. Montserrat Sanclemente, i titulat “Relació entre estrès i ansietat de la persona gestant a l'etapa prenatal i alteracions congènites al nounat”. Finalment, els premis als millors Treballs de Fi de Màster van ser per al Sr. Yi Chen (Màster d’Infermeria i Salut Escolar), titulat “Pediatric Obesity in Spanish Low Socioeconomic Status Neighborhoods”, la Sra. Mònica Garriga (Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries), amb el nom de “Gestión de las agresiones al personal asistencial del Sistema de Emergencias Médicas de Catalunya (SEM) en el ámbito extrahospitalario”, i la Sra. Alba Recasens i la Sra. Sara Bergua (Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor), “Estudio de la eficacia de una aplicación web para el paciente postoperado de una cirugía mayor ambulatoria: “App-PostQ”.

La Sra. Sandra Al-Noumair premiada amb la beca Corachan

La Sra. Firdaus Merroun, premi al millor Treball de Fi de Grau

El Sr. Yi Chen, millor Treball Final de Màster (Màster d'Infermeria i Salut Escolar)

La Sra. Alba Recasens, millor Treball Final de Màster (Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor)

La cerimònia va finalitzar amb l'actuació del grup Quartet Mèlt, que va interpretar dues cançons i el Gaudeamus Igitur, juntament amb la resta dels assistents, per tancar l'acte. Finalment, estudiants i famílies van gaudir d´un aperitiu per acabar de donar la benvinguda a aquests nous professionals.

Des de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar enviem els nostres millors desitjos a totes les estudiants, recordant-los que l’escola sempre serà casa seva.

Actuació del grup Quartet Mèlt