Notícies Altres entrades

El Dr. Pedro de Sousa, de l'ESEnfC, visita l'ESIMar-UPF

La setmana de l'11 al 14 d'abril, l'Escola Superior d'Infermeria del Mar va rebre la visita del Dr. Pedro Sousa, professor de l'Escola Superior d'Enfermagem de Coïmbra (ESEnfC), a Portugal, com a part del programa Erasmus+ per a personal docent. El Dr. Sousa és infermer i psicòleg, especialitzat en cures del pacient crònic i salut digital.

Durant la visita, el nostre convidat va ser rebut per la Dra. María Gil Poisa, coordinadora de Relacions Internacionals i Programes de Mobilitat, i es va reunir amb diferents membres de l'equip investigador i docent de l'escola per intercanviar experiències i coneixement sobre diferents àrees d'interès per a l'ensenyament i la pràctica infermera. A més, va poder visitar les instal·lacions del Campus del Mar, el PRBB i els Hospitals de Dia.

Durant aquesta setmana, el Dr. Sousa va poder reunir-se amb el professor Guillermo Pedreira, Coordinador del Pràcticum del Grau en Infermeria, i intercanviar impressions sobre les diferències i similituds entre els sistemes de pràctiques clíniques de les dues universitats, la Dra. Raquel Ayuso, amb qui va compartir experiències sobre la pràctica i la investigació de la infermeria comunitària i la salut digital, i la Dra. Carlota Alcover, amb qui va comentar coneixements i inquietuds sobre la relació entre pràctica infermera i psicologia. A més, va coincidir amb la professora Ariadna Graells, Cap d'Estudis i responsable de docència i aprenentatge, que va explicar les particularitats de l'ESIMar-UPF en qüestions de metodologia i innovació docent.

En l'àmbit de la investigació, el Dr. Sousa va oferir una xerrada oberta al públic sobre diferents projectes relacionats amb la salut digital duts a terme a Portugal. El darrer dia, el professor va assistir a una sessió de simulació interprofessional entre els estudiants d'Infermeria, Medicina i Auxiliars d'Infermeria.

El Dr. Pedro Sousa és infermer i doctor en Infermeria, especialista en psicologia pedagògica i en e-Health. Des del 2019 és professor a l'ESEnfC, una de les escoles d'infermeria més antigues i importants de Portugal, i compta amb més de 2000 alumnes, dels quals gairebé 1500 són estudiants de grau i uns 600 de diverses especialitats de postgrau, màster o especialització.