Notícies Altres entrades

Acte de graduació de Grau en Infermeria i Màsters 2023

Divendres 30 de juny va ser una data memorable a l'Escola Superior d'Infermeria de l'Hospital del Mar. En un escenari idíl·lic al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, es va celebrar l'acte de graduació de la XI promoció 2019-2023 del Grau en Infermeria i les promocions 2022-2023 dels Màsters Universitaris en Infermeria i Salut Escolar, Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, i Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries.

Amb gran expectació, els egressats van arribar i van ser rebuts per l'equip docent de l'Escola. Amb les seves beques de graduació col·locades, van ocupar els seients, començant l'acte.

L'acte va començar amb les paraules inspiradores de la Dra. Esther Insa, Directora de l'Escola Superior d'Infermeria, qui va donar pas a les personalitats convidades. El Sr. Enric Mateo Viladomat, tresorer del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, va ser el primer a felicitar els nous graduats i els va donar la benvinguda a l'àmbit sanitari. A continuació, la Sra. Teresa Castro, representant de pacients i usuària de l'Hospital del Mar, va oferir un discurs sobre la humanitat en la infermeria i com es viu des del punt de vista del pacient. La Sra. Olga Pané Mena, gerent de l'Hospital del Mar, va felicitar les infermeres per tot el treball i esforç durant aquests anys. Finalment, la Sra. Eva Pujadas Capdevila, vicerectora de Compromís Social i Sostenibilitat de la UPF, va donar un emotiu discurs sobre el seu futur i el camí que emprendran a partir d'ara.

Després dels parlaments de les personalitats, el Sr. Xavier Marçet va realitzar la conferència inaugural. El Sr. Marcet és consultor en estratègia, innovació i transformació d'organitzacions amb més de vint anys d'experiència en el sector. Lidera Lead to Change i ha treballat a més de vint països ajudant a grans empreses, pimes, administracions i universitats a adaptar-se als canvis i a generar propostes de futur amb sentit. En el seu discurs va destacar aspectes tan importants com és el lideratge propi, créixer fent créixer, actuar des de la humilitat, qüestionar-se pel talent propi o prendre consciència que les oportunitats cal anar-les a buscar.

Sr. Xavier Marçet durant la conferència inaugural

Tot seguit es van atorgar els títols als nous graduats i graduades en infermeria, de mans de la Directora de l'escola i les personalitats. Les estudiants van pujar per rebre el seu diploma i fer-se una fotografia de record. Finalment, la lectura del jurament de Florence Nightingale, els va donar la benvinguda a la professió. Els representants de l'estudiantat del Grau, la Sra. Maria Xuan Carreras i el Sr. Mario Robles, van prendre la paraula, donant un discurs cap als seus companys i companyes de la seva promoció resumint aquests 4 anys de carrera, i van demanar al padrí de la seva promoció, el Sr. Felipe Solsona, docent de l'Escola, que els hi dediqués unes paraules. Ell va compartir, records des de l'època de la pandèmia en la qual tots es veien i es van conèixer a través de la pantalla. Per tancar aquest tram de la cerimònia, els representants de l'estudiantat van lliurar l'orla a la Directora i van presentar un vídeo ple d'anècdotes d'experiències viscudes que el grup havia preparat.

La Sra. Maria Xuan Carreras i el Sr. Mario Robles, representants de l'estudiantat del Grau en Infermeria

El Sr. Felipe Solsona, padrí de la XI promoció 2019-2023 del Grau en Infermeria

Els representants de l'estudiantat lliurant l'orla a la Dra. Esther Insa, Directora de l’Escola

Després es va donar pas a la cerimònia de Màsters. La Dra. Raquel Ayuso, Coordinadora del Màster Universitari en Infermeria i Salut Escolar, va oferir un parlament als seus estudiants. Tot seguit van pujar a l'escenari la Dra. Montserrat Sanclemente, Coordinadora del Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, acompanyada dels estudiants del Màster, que van recollir el diploma. Les seves representants d'aquest van ser, el Sr. Arturo Condado Lisbona i la Sra. Ana Sofia Viladevall Sastre, que es van dirigir als seus companys per felicitar-los per la seva graduació. Finalment, el Sr. Rafael Martín Rojo va pujar, com a coordinador del Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries, i va donar la benvinguda a la representant de l'estudiantat, la Sra. Marta Jiménez Ramos, qui va fer un discurs sobre els moments més impactants del màster mentre es projectaven imatges de situacions viscudes i de les relacions teixides.

Després del repartiment de diplomes dels Màsters es va procedir al lliurament de premis i beques. La beca Corachan, que atorga anualment la Fundació Corachan a estudiants de totes les facultats d'Infermeria de Catalunya, va ser atorgada al Sr. Daniel Tous Remiro, nominat pel claustre de docents per un recorregut acadèmic modèlic al llarg dels quatre anys de formació del Grau, adquirint diverses matrícules d'honor, i mostrant un gran compromís i dedicació amb el seu procés formatiu i amb la professió que ha escollit. El Sr. Tous, a part del seu interès pels aspectes acadèmics, també ha destacat per la seva vinculació en activitats i comissions de la universitat, contribuint així al creixement de la comunitat educativa. Aquesta beca suposa un premi de 4.000 euros per a estudiar un Postgrau o Màster en infermeria i poder seguir amb la seva formació. El premi al millor Treball de Fi de Grau va ser per a la Sra. Ariadna Sànchez Miralles; aquest premi consisteix en 1.000 euros a invertir en un dels Màsters de l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar en els propers 2 cursos acadèmics. El treball va ser tutoritzat per la Sra. Raquel Ayuso i la Sra. Eva Padrosa, i el títol és "Aplicación del método PRECEDE en la adherencia de los pacientes con Diabetes Mellitus II en los centros de Atención Primaria del Raval". Finalment, els premis als millors Treballs de Fi de Màster van ser per la Sra. Lorena Pedregosa Vicente (Màster en Infermeria y Salud Escolar) amb el treball titulat "El rol competencial de la enfermera escolar en el cuidado asistencial del alumnado con diabetes mellitus: un estudio transversal", la Sra. Edurne Basauli Millà i Lucía González Vide (Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor) amb el treball titulat "Noves tecnologies en la visita preanestèsica d'infermeria"; i la Sra. Marta Jiménez Ramos i Diana Sanceledonio Tubella (Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Extrahospitalàries), amb el treball que té per títol "¿Los sistemas de triaje START y META contribuyen a disminuir la morbimortalidad en un IMV en Cataluña?".

El Sr. Daniel Tous Remiro premiat amb la beca Corachan

La Sra. Ariadna Sànchez Miralles, premi al millor Treball de Fi de Grau

Per posar un punt final a aquesta jornada memorable, el Quartet Mèlt va oferir una brillant actuació, interpretant dues cançons i el Gaudeamus Igitur. Amb l'aplaudiment del públic, es va tancar l'acte de graduació amb un sentiment d'orgull i alegria compartida.

Actuació del grup Quartet Mèlt

A tots els graduats, us felicitem pel vostre treball dur, la vostra determinació i la vostra constant dedicació. Recordeu que sou part d'una professió noble i que teniu el poder de canviar vides i fer una diferència significativa.

Que aquesta graduació sigui només el principi dels vostres èxits. Enhorabona, graduats en Infermeria i titulats d'un Màster!