La Dra. Astrid Escrig ha estat guardonada amb el prestigiós premi Joan Eakin Award
La Dra. Astrid Escrig Piñol, professora investigadora i cap de recerca de l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar-UPF, i investigadora del Grup de recerca en determinants socials i educació en salut (SDHEd) de l'IMIM, ha sigut guardonada amb el prestigiós premi Joan Eakin Award en excel·lència metodològica de la Universitat de Toronto a la millor tesi doctoral qualitativa del curs 2022-2023.
El premi, atorgat pel Centre for Critical Qualitative Health Research (CCQHR), promou i reconeix els èxits dels graduats de doctorat que han completat una investigació qualitativa de salut crítica exemplar a la Universitat de Toronto. Com a guardonada, la Dra. Escrig ha estat convidada a presentar la seva contribució metodològica teòricament informada a la sessió d'obertura de la Public Seminar Speaker Series el curs vinent. En aquell moment es concedirà un certificat de premi i un premi econòmic.
Sobre la tesi "Salud, Dinero y Amor: Mexican Women and their Extended Families Confronting Precarity in a Canadian Agricultural Labour Migration Program" de la Dra. Escrig, CCQHR ha dit el següent: "El comitè de dissertació va trobar l'obra com una representació sofisticada i profundament atractiva de teories/conceptes complexos i interrelacionats, incloent-hi el postcolonialisme, el pensament feminista postcolonial, la teoria de-colonial i la injustícia cognitiva. L'enfocament etnogràfic multipaís comprèn una interessant innovació metodològica anomenada 'calendari emojional', que funciona com un mètode gràfic participatiu i un punt d'entrada culturalment apropiat per discutir la salut i el benestar. L'escriptura d'Escrig-Pinol és eloqüent, elegant i convincent, evidència d'una erudició madura. És important destacar que integra la reflexivitat com una posició analítica clau. La dissertació augmenta el coneixement públic sobre les condicions socials, econòmiques i polítiques que configuren la salut i el benestar de les dones migrants i les seves famílies. A més, la investigació avança la nostra comprensió de l'equitat en salut mitjançant l'anàlisi crítica de les llacunes i oportunitats en polítiques i programes per millorar la salut i el benestar de les famílies migrants transnacionals."
Per a més informació sobre el premi i sobre CCQHR, podeu visitar: https://ccqhr.utoronto.ca/2023/05/01/2022-23-cq-dissertation-award/
A més a més, el passat 24 de juliol es va publicar un llibre en el qual la Dra. Escrig és coautora d'un capítol:
Chapter 14 Chronicles of Public Health Doctoral Students: Overcoming the Ivory Tower through a Revolution of "Self-Care" for a Better Future
https://canadianscholars.ca/book/critical-perspectives-in-public-health-feminisms/