Notícies Altres entrades

Nou article sobre expectatives i motivacions de l'estudiantat d'infermeria

Les condicions laborals i les possibilitats de trobar ocupació influeixen, i molt, a l'hora de decidir-se per estudiar el Grau en Infermeria. No obstant això, les expectatives i la motivació de les persones que trien estudiar aquest grau no se solen veure reflectides en la realitat professional del col·lectiu. A aquestes conclusions han arribat les professores de l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar Amàlia Sillero, Raquel Ayuso i María Gil que, juntament amb la professora de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València Elena Marques, acaben de publicar el seu article titulat "Motivations and expectations of generation Z nursing students: A post-pandemic career choice qualitative analysis" en la revista Journal of Professional Nursing.

Basant-se en dades recollides a l'escola per la Dra. Olga Rodrigo durant el curs 2021-2022, l'article analitza les motivacions per a triar la titulació i quines són les expectatives laborals i acadèmiques de les persones que decideixen estudiar el Grau en Infermeria. L'article conclou que entre els factors que influeixen a l'hora de triar una carrera es troben les consideracions econòmiques, que permeten una bona oportunitat per a trobar ocupació, i el sentiment de vocació per les cures, així com la imatge social de la infermeria com una professió "heroica".

L'article es pot consultar en el volum 49 de la revista Journal of Professional Nursing, publicat en el número de novembre-desembre del 2023. Es tracta d'una revista d'alt impacte (Q1 en infermeria) especialitzada en publicacions sobre l'educació en infermeria, polítiques relacionades amb l'educació i associacions d'educació i pràctica de la infermeria.