Notícies Altres entrades

L'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar participa per cinquena vegada en l'edició de bitsxlaMarató

L'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar ha participat per cinquena vegada en l'edició d'enguany de bitsxlaMarató, celebrant el seu cinquè aniversari. L'esdeveniment, en col·laboració amb La Marató de TV3, va ser organitzat per la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB), Hackers@UPC (organitzadors del HackUPC), el Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i l'Institut de Recerca de Sant Pau.

Aquest any, l'enfocament es va centrar a aportar llum a solucions i conscienciar sobre qüestions relacionades amb la salut sexual i reproductiva. Els participants van participar en una hackathon organitzada per l'esdeveniment, amb l'objectiu de trobar solucions tecnològiques als reptes plantejats per La Marató de TV3.

L'activitat va comptar amb la participació d'estudiants de diferents nivells acadèmics, incloent-hi estudiants de grau, màster i doctorat, juntament amb membres del professorat, investigadors i professionals dels camps de la salut i la tecnologia. Tots ells van treballar en equips durant tres dies consecutius per desenvolupar solucions innovadores per abordar els reptes de la salut sexual i reproductiva.

La hackathon va incloure sessions informatives per estimular la creativitat i difondre el coneixement sobre qüestions de salut. El darrer dia, els equips van presentar i demostrar les seves solucions i propostes als reptes plantejats el primer dia, amb premis simbòlics per al millor projecte de cada categoria.

El tema de La Marató d'aquest any es va centrar en la Salut Sexual i Reproductiva, una elecció innovadora considerant el seu impacte generalitzat a la vida de les persones.

El repte proposat per l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar va ser titulat "SexEd+: Codificar la Sexualitat del Futur". Aquest repte va abordar la qüestió crítica de proporcionar una educació sexual precisa i inclusiva a la població jove, especialment en l'era digital, on la desinformació i l'educació inadequada poden conduir a diversos problemes que afecten el benestar dels joves.

El projecte guanyador, anomenat "After Party - SedEx+," es va destacar entre els 12 projectes participants. Aquest joc de point-and-click ofereix una experiència educativa única per conscienciar sobre temes crucials de la salut sexual i reproductiva, contribuint de manera significativa a l'èxit global de la cinquena edició de bitsxlaMarató.

L'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar ha demostrat el seu compromís amb l'avançament de la salut i la tecnologia, exhibint el poder dels esforços col·laboratius en l'abordatge de qüestions crítiques de la societat actual.