Notícies Altres entrades

8M: Jornades de Salut i Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere

El passat 8 de març, en el context de l'assignatura de Gènere, igualtat i salut, es van dur a terme al Campus Universitari Mar unes jornades sobre salut i diversitat afectiva, sexual i de gènere.

L'esdeveniment va començar a les 8:45 h amb la benvinguda, a càrrec de Lluís Forcadell, professor col·laborador de l'escola, marcant l'inici d'una jornada dedicada a la salut sexual i les noves perspectives en gènere i salut. A les 9:00 h, David Palma, del CIBER, va abordar la salut sexual d'homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes, destacant la importància d'enfocaments inclusius en l'atenció mèdica.

Continuant amb l'esdeveniment, a les 9:20 h es va dur a terme la primera taula de discussió. En primer lloc, va intervenir Laura Medina, de l'IDIAP Jordi Gol, qui va presentar sobre l'equitat menstrual i el seu impacte en la salut de les persones que menstruen, mentre que Imma Cortès i Constanza Vasquez-Vera de l'Agència de Salut Pública de Barcelona van abordar temes relacionats amb la salut laboral i la relació entre habitatge, gènere i salut, respectivament.

Després d'un breu descans, la jornada va continuar amb la taula rodona "Deconstruïm les praxis sanitàries", a les 10:30 h. La primera ponent va ser Sara Bujalance, de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia, qui va parlar sobre els trastorns de la conducta alimentària, destacant la necessitat d'abordar aquestes problemàtiques des d'una perspectiva de gènere. D'altra banda, Anna Payaró, de la Unitat de Trànsit de la Generalitat de Catalunya, va presentar sobre la despatologització en l'atenció mèdica a les persones trans, subratllant la importància d'un enfocament respectuós i lliure de prejudicis en l'atenció sanitària.

L'esdeveniment va construir un espai de reflexió i aprenentatge sobre temes clau en la salut sexual i el gènere.