Estudiants i docents de l’ESIHMar participen en la V Jornada d’Estudiants d’Infermeria de l’ADEIC
El passat divendres 14 de febrer, docents i estudiants de l'Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar (ESIHMar) van participar activament en les V Jornades d'estudiants d'infermeria organitzades per l'Associació de Directores d'Escoles d'Infermeria de Catalunya, Balears i Andorra (ADEIC). Aquesta trobada promou l'intercanvi d'aprenentatges entre estudiants i visibilitza la diversitat d'àmbits professionals de la infermeria més enllà de l'atenció hospitalària i primària. A més, posa en valor l'apoderament infermer per afrontar els reptes de salut del segle XXI i impulsar l'excel·lència en les cures per millorar la salut i reduir desigualtats. L'edició d'enguany, organitzada per les escoles d'infermeria de Sant Pau, Blanquerna i Universitat de Vic, va comptar amb la participació de la Dra. Raquel Ayuso Margañon, docent de l'ESIHMar, en el comitè científic.
Sota el lema "L'ART DE TENIR CURA: Les infermeres en Salut i Gènere", aquesta edició va centrar-se en la incorporació de la perspectiva de gènere en la pràctica infermera. En aquest marc, la Dra. Ariadna Graells Sans, cap d'estudis de l'ESIHMar, va participar com a ponent en la taula rodona "Gènere i vulnerabilitat", en la que es va reflexionar sobre les limitacions, oportunitats i reptes que comporta la integració de la perspectiva de gènere en l'atenció sanitària i la formació en salut.
D'altra banda, estudiants de 1r i 2n curs del Grau en Infermeria van participar per mitjà de la presentació de pòsters, compartint així els seus treballs amb la resta d'assistents:
● Per la part de 1r curs, les estudiants Vanessa Ascanio Martín, Tània Barceló Grau, Carolina Campillay Rojas i Ramón Fernandez Pérez, van presentar el seu pòster "Evolución de las contenciones mecánicas: Humanizando los cuidados". L'objectiu d'aquest treball era conèixer els estudis i tesis doctoral de la Dra. Gemma Via, infermera clínica de l'àrea del pacient crític de l'Hospital Universitari de Bellvitge, sobre l'ús de contencions mecàniques en les Unitats de Cures Intensives i el seu protocol, aplicat actualment al seu hospital, per poder comprendre l'evolució històrica de la tècnica de la contenció mecànica i la importància d'aquesta aportació en l'àmbit infermer. Cal destacar que aquest treball va ser elaborat en el marc de l'assignatura d'Evolució històrica i filosòfica del cuidatge i tutoritzat per la Dra. Roser Palau Costafreda.
● Pel que fa a la participació de 2n curs, en Juan Carlos López Cuenca va presentar el pòster "Efectos del entrenamiento en adultos mayores y su estructuración" en el que explica la importància de l'entrenament físic per la salut i la qualitat de vida.
Finalment, com a colofó d'aquesta participació, les estudiants de primer curs de l'ESIHMar van ser guardonades amb el premi al millor pòster en la categoria de primer curs, un reconeixement que ens enorgulleix com a escola i que posa de manifest el talent i la dedicació dels nostres estudiants.
Felicitacions a totes les persones participants per la seva contribució i compromís amb la infermeria!