Grau en Infermeria

|Alt Imatge|

El pràcticum del Grau d'Infermeria de l'ESIMar esdevé l'eix vertebral del currículum i la matèria amb major valor acadèmic del Pla d'Estudis, 80 crèdits d'un total de 240. Des d'una perspectiva didàctica, les pràctiques clíniques, les sessions d'estudi i reflexió, i els tallers de simulació es combinen de forma harmònica per afavorir l'aprenentatge de l'estudiantat.

Les pràctiques clíniques curriculars s'estructuren en 9 assignatures de caràcter obligatori, iniciant-se en el 1r curs i estenent-se al llarg del grau. Els plans docents emfatitzen en el desenvolupament de competències generals, transversals i específiques, des d'una acció professional reflexiva realitzada en diferents àmbits i nivells assistencials. Amb tot, les metodologies emprades fomenten i faciliten la transferència i inferència de coneixements.

En cada període de pràcticum, a cada estudiant se li és assignada una persona referent que desenvoluparà la tasca de tutoria acadèmica, i en farà el seguiment i avaluació al llarg de tot el procés d'aprenentatge. Així mateix, en el centre de pràctiques, l'estudiant comptarà amb la guia d'una infermera experta, o tutora clínica, qui serà designada per a les tasques d'acompanyament i mentoratge durant les pràctiques.

Per a tal fi l'Escola compta amb recursos assistencials propis, els centres del Parc de Salut Mar, i amb la col·laboració d'institucions de caire públic i privat amb les quals estableix conveni.

Primer curs

Matèria Infermeria Integrada.
Objectius Assoliment de competències específiques de cures bàsiques a les persones amb vulnerabilitats relacionades amb la dependència i no tant amb malalties específiques.
Organització Pràcticum Infermeria Integrada III (3r trimestre): del 30 de maig al 16 de juny de 2023 (3 setmanes).
Centres de pràctiques

CAEMIL Centres Dr. Emili Mirà, Centre Fòrum, Centre Integral Salut Cotxeres, Centre Residencial Altanova Sanitas, Centre Residencial Bonaire Sanitas, Centre Residencial Consell de Cent Sanitas, Centre Residencial Les Corts Sanitas, Centre Residencial Provença Sanitas, Centre Residencial Sagrada Família Sanitas, Centre Sociosanitari El Carme, Clinica Corachan, Clínica Diagonal. Clínica Mi Tres Torres Barcelona. CSS Sant Jordi de la Vall d'Hebrón, Diputació de Barcelona Llars Mundet, DomusVi Centre residencial Bonanova, DomusVi Residència per a gent gran Can Buxeres, DomusVi Residència per a gent gran Claret, DomusVi Residència per a gent gran La Salut Josep Servat, Domusvi Residència per a gent gran Regina, Domusvi Residència per a gent gran Sabadell Ciutat, Domusvi Residència per a gent gran Sant Jordi, Hestia Duran i Reynals, Hestia Gracia, Hestia Maresme, Hestia Palau, Hospital de l'Esperança, Hospital de Mollet, Hospital del Mar, Hospital Residència Sant Camil, Hospital Sant Antoni Abad, Hospital Sant Rafael, Hospital Universitari Dexeus, Parc Sanitari Pere Virgili, Residència Amavir Diagonal, Residència Amavir Horta, Residencia de Ancianos Ramon Berenguer, Residència Esclat Marina, Residencial Augusta Park, Vitalia Sant Andreu, Vitalia Sant Just, Vitalia Sants.

Segon curs

Matèria Pràcticum Introductori.
Objectius Desenvolupar les competències professionals del tenir cura de persones en edat infantil i adulta, sanes o amb problemes aguts o crònics.
Organització
  • Pràcticum Introductori I: Del 31 d’octubre al 2 de desembre de 2022 (5 setmanes).
  • Pràcticum Introductori II: Del 20 de febrer al 17 de març de 2023  (4 setmanes).
  • Pràcticum Introductori III:  Del 22 de maig  al 16 de juny de 2023 (4 setmanes).
Normativa L'estudiant ha d'haver superat Infermeria Integrada III i una de les assignatures prèvies d'Infermeria Integrada (I i II).
Centres de pràctiques

ABS La Roca del Vallès, CAP Barcelona, CAP Berguedà, CAP El Gorg, CAP Larrard, CAP Ramón Turró, CAP Sant Miquel, CAP Sant Roc, CAP Vila Olímpica, Centre Fòrum, Centre Integral Salut Cotxeres, Centre per a disminuïts psíquics profunds Can Ruti, Clinica Corachan, Clínica del Remei, Clínica Diagonal, Clínica Mi Tres Torres Barcelona, Diputació de Barcelona Llars Mundet, EAP Besòs, EAP Gavà 2, EAP Poble Nou, AP Raval Nord, EAP Raval Sud, EAP Sitges, Hospital de Barcelona, Hospital de l'Esperança, Hospital del Mar, Hospital General de Granollers, Hospital Quirón Barcelona, Hospital Residència Sant Camil, Hospital Sant Rafael, Hospital Universitari Dexeus, Residencia de Ancianos Ramon Berenguer, Residència Hospital Sant Antoni Abad.

Tercer curs

Matèria Pràcticum Clínic.
Objectius Desenvolupar les competències professionals per a dur a terme cures d'infermeria amb un major grau de complexitat especialment en l'àmbit d'atenció primària i atenció hospitalària.
Organització
  • Pràcticum Clínic I: Del 12 de setembre al 28 d'octubre de 2022  (7 setmanes).
  • Pràcticum Clínic II: Del 9 de gener al 10 de febrer de 2023 (5 setmanes).
Normativa

L'estudiant ha d'haver superat com a mínim 2 de les 3 assignatures de Pràcticum Introductori (I, II o III).

Centres de pràctiques

ABS La Roca del Vallès, CAP Barceloneta, CAP Barri Llatí, CAP Berguedà, CAP Bufalà-Canyet, CAP Dalt la Vila, Cap El Gorg, CAP Gran Sol, CAP Larrard, CAP Línia Pediatrica Drassanes, CAP Plana Lledó, CAP Ramón Turró, CAP Sant Miquel, CAP Sant Roc, CAP Vila Olímpica, Centre de Diàlisi de Mataró (Diaverum), Centre de Diàlisi Emilio Rotellar (Diaverum), Centre de Diàlisi NEPHROS (Diaverum), Centre Fòrum, Centre Integral Salut Cotxeres, Centre per a disminuïts psíquics profunds Can Ruti, Centre sociosanitari El Carme, Clinica Corachan, Clínica del Remei, Clínica Diagonal, Clínica Tres Torres Barcelona, EAP Can Bou, EAP Poble Nou, EAP Raval Nord, EAP Raval Sud, EAP Sitges, EAPT Alt Penedès, EAPT Garraf, Hospital CIMA, Hospital de l'Esperança, Hospital de la Vall d'Hebrón, Hospital del Mar, Hospital General de Granollers, Hospital Quirón Barcelona, Hospital Residència Sant Camil, Hospital Sant Rafael, Hospital Universitari Dexeus, Institut Mèdic Badalona (Diaverum).

Quart curs

Matèria Pràcticum Avançat.
Objectius

Desenvolupar les competències infermeres necessàries per abordar les situacions de cures des de la seva singularitat i complexitat en qualsevol àmbit d'atenció i en les situacions crítiques de salut i per últim, afavorir la inserció a l'àmbit laboral.

Organització
  • Pràcticum Avançat I:  Del 12 de setembre al  22 de desembre de 2022 (15 setmanes).
  • Pràcticum Avançat II: Del 9 de gener al 31 de març de 2023 (12 setmanes).
  • Pràcticum Avançat: Del 4 d'abril al 9 de juny de 2023 (11 setmanes).
Normativa

Haver superat totes les assignatures de Pràcticum Clínic (I i II).

Centres de pràctiques

CAEMIL Centres Dr. Emili Mirà, CAP Dalt La Vila, CAP Gran Sol, CAP Plana Lledó, Centre de Diàlisi del Baix LLobregat (Diaverum), Centre de Diàlisi del Maresme (Diaverum), Centre de Diàlisi Palau (Diaverum), Centre de Diàlisi Verge de Montserrat (Diaverum), Centre Fòrum, Centre Penitenciari Brians 1, Centre Penitenciari Dones Wad Ras, Centre Penitenciari La Roca 1, Centre Penitenciari la Roca 2, Clinica Corachan, CUAP Pere Camps, EAP Can Bou, EAP Poble Nou, Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Hospital de Barcelona, Hospital de la Vall d'Hebrón, Hospital de Nens de Barcelona, Hospital del Mar, Hospital General de Granollers, Hospital Municipal de Badalona, Hospital Residència Sant Camil, Hospital Sant Joan de Déu Espluges, Hospital Sant Rafael, Hospital Universitari Dexeus, Institut d'Hemodiàlisi Barcelona (Diaverum), Quirón Prevención Llacuna, Quirón Prevención Provença, Quirón Prevención Tarradelles, Residencia de Ancianos Ramón Berenguer.

Programa "Casa Nostra"

Aquells estudiants que siguin residents permanents fora de l'àrea metropolitana de Barcelona, ​​incloent la resta de la província, Catalunya o altres comunitats autònomes, tenen l'oportunitat d'acollir-se al programa de pràctiques "Casa Nostra".

Aquest projecte permet a estudiants que puguin demostrar estar empadronats o ser residents a altres llocs realitzar, durant el seu quart any, un màxim de dos períodes de pràctiques en centres en la seva àrea de residència o lloc d'empadronament. Per tal d'aprofitar el programa, els estudiants interessats han de comunicar-ho a la Cap d'Estudis nou mesos abans de l'inici de les seves pràctiques i complir amb els requisits acadèmics requerits.

L'objectiu del programa "Casa Nostra" és, d'una banda, facilitar el seu últim any d'estudis a aquells estudiants que vinguin de fora de Barcelona, ​​i de l'altra donar-los l'oportunitat d'apropar-se i reforçar el vincle amb la seva comunitat d'origen, així com accedir a sistemes diferents, ampliant els seus horitzons d'aprenentatge i la seva xarxa de contactes.