Notícies Altres entrades

L’ESIMar-UPF participa del workshop "Learning, Teaching and Training Activity" a Split (Croàcia), en el marc del Projecte ITSHEC

Tres docents de l'ESIMar-UPF participen del programa intensiu de formació de professorat sobre metodologies docents per a l'entrenament de competències transversals en l'àmbit de la salut i el treball social, a la Universitat de Split, Croàcia.

Del 6 al 10 de març de 2023, en el marc del projecte europeu ITSHEC, s'ha celebrat el workshop "Learning, Teaching and Training Activity" a la ciutat de Split, Croàcia. L'objectiu d'aquest esdeveniment va ser generar un espai formatiu i de discussió entre el professorat de les universitats participants en el projecte sobre metodologies actives i participatives per a l'entrenament de competències transversals en educació superior. L'ESIMar-UPF hi ha participat de la mà de les docents Eva Padrosa Sayeras, Carlota Alcover Van de Walle i Ariadna Graells Sans, les quals van tenir l'oportunitat de liderar diversos tallers formatius, així com participar activament de la resta d'activitats proposades.

Pel que fa al lideratge d'activitats, l'equip de docents de l'ESIMar-UPF va organitzar un taller sobre planificació i organització d'activitats i/o cursos formatius. Aquesta activitat tenia per objectiu donar el tret de sortida a les jornades, tot oferint un espai de reflexió i identificació de les necessitats d'aprenentatge del grup per a la resta de la setmana, i definint així els objectius formatius del conjunt del Training, a nivell individual i col·lectiu. Posteriorment, la professora Eva Padrosa va ser l'encarregada de liderar un taller sobre gamificació a l'aula, en el que el professorat assistent va poder experimentar de primera mà la vivència d'aprendre sobre la metodologia mitjançant el joc. Així mateix, es va generar un espai de debat sobre els avantatges, inconvenients i limitacions d'implementació de la metodologia, amb l'objectiu de generar propostes aplicables a la realitat docent de cada persona assistent. Aquest taller també va permetre compartir experiències d'implementació de la gamificació en el Grau en Infermeria de l'ESIMar, com ho és el cas de l'Escape Room organitzat en el context de l'assignatura de Demografia, Estadística i Epidemiologia de 2n curs, entre d'altres.

Finalment, la setmana va finalitzar amb la celebració del Multiplier Event de la universitat hoste, esdeveniment de clausura del projecte i difusió dels resultats i activitats realitzades durant tot el projecte. Aquesta jornada coincideix amb la finalització del projecte el proper mes d'agost de 2023, i forma part del conjunt de jornades de clausura que tindran lloc en les diferents universitats partners del projecte. En el cas de l'ESIMar-UPF, el Multiplier Event tindrà lloc el 27 d'abril de 2023.

Aquest esdeveniment s'emmarca dins del projecte ITSHEC - Integration of Transversal Skills into Health, Social Care, Higher Education and the Curriculum -cofinançat pel programa ERASMUS+ de la Unió Europea, i del qual se n'han derivat altres activitats com la Summer School organitzada per l'ESIMar i la UPF al mes de juliol de 2022  i el programa intensiu sobre realitat virtual celebrat a Finlàndia l'octubre de 2022. El projecte ITSHEC té per objectiu el disseny i implementació d'estratègies educatives per a l'entrenament de competències transversals en l'àmbit de la salut i treball social. L'equip coordinador es constitueix a partir de la cooperació transnacional entre les institucions: l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, la Universitat Pompeu Fabra, la Metropolia University of Applied Sciences (Finlàndia), la Universitat de Split (Croàcia) i Immersium Studio (UOC, Barcelona). L'ESIMar-UPF, a més de membre de l'equip coordinador del projecte, és la institució coordinadora de l'Intellectual Output 3, el qual correspon a la creació d'un recull de propostes metodològiques per a l'ensenyament i aprenentatge de competències transversals en les diferents disciplines i ensenyaments representats en el projecte.

Activitat participativa sobre planificació d'activitats formatives, liderada per l'ESIMar-UPF

La docent Carlota Alcover liderant una taula de discussió sobre els reptes en l'organització d'activitats formatives

La docent Eva Padrosa liderant la sessió sobre gamificació a l'aula com a estratègia formativa

Equip de professorat de l'ESIMar-UPF assistent al Training formatiu