Grup de Recerca de la Pràctica Reflexiva en cures Infermeres en Salut Mental (PRISMe)
Dades generals
El grup de recerca Pràctica Reflexiva en Infermeria de Salut Mental (PRISMe) es va constituir formalment el curs acadèmic 2010-2011. L'activitat de recerca va iniciar-se en el curs 2007-2008, i inicialment estava centrada en la pràctica reflexiva i estava vinculada a l'assignatura 'Pràcticum de cures especials' (PCE) en contextos de salut mental i ubicada en el tercer curs de la Diplomatura en Infermeria. Mitjançant una aproximació qualitativa vàrem estudiar i comprendre, a partir de les opinions dels i de les estudiants, el canvi professional i vital que va representar per ells la realització del pràcticum (López et al., 2011; López et al. 2017). Recollir aquesta inferència ens va permetre validar les estratègies pedagògiques basades en la pràctica reflexiva emprades en el desenvolupament del pràcticum i així poder transferir-les als estudis de Grau en Infermeria.
El grup ha anat creixent en producció científica i en incorporacions d'investigadors i investigadores, ampliant les inquietuds i les línies de recerca inicials. En aquests moments, l'objectiu principal del grup és fer recerca, en el context de la pràctica reflexiva i de la infermeria de salut mental, estudiar per millorar les cures infermeres a les persones amb problemes de salut mental i a les seves famílies, sigui quin sigui el seu àmbit d'atenció ja sigui directament relacionat amb la salut mental o en qualsevol dispositiu d'atenció sanitària.
Recentment, el grup s'ha incorporat a la Xarxa Catalana de Recerca d'Infermeria de salut Mental i Addiccions (ISMENTAL) amb reconeixement oficial per part de la Generalitat de Catalunya (Resolució del 15 de novembre de 2004, Número Expedient: 2004XT 00006) http://www.ub.edu/xtinfermeriasmc/UBCatala.html