Grau en Infemeria
Salut Laboral
Informació general
Titulació: Grau en Infermeria |
Crèdits ECTS: 5 |
Tipus: Obligatòria |
Curs: 3r |
Llengua d’impartició: Castellà / Català |
Trimestre: 3r |
Professorat
-
Titular:
-
Dra. Mireia Julià
-
-
Col·laboradors:
-
Dra. Astrid Escrig
-
Sra. Eva Padrosa
-
Competències
Generals:
|
Específiques:
|
Resultats d’aprenentatge
- Una vegada finalitzada l'assignatura els estudiants podran coneixer què s'enten per determinants socials de la salut, com la ocupació és un d'aquests determinants i com pot aquesta ocupació crear desigualtats en salut en la població treballadora. També apendran la importancia dels determinants socials de nivel macro o del context en aquesta relació.
- Apendran a llegir els resultats de recerca científica en aquest camp i a través d'una visió crítica, treure conclusions a través de diferents pràctiques i treballs. A més, aquest coneixement el podran aplicar en altres assignatures i en el treball final de grau.
Continguts
-
Tema 1. Salut laboral
-
Tema 2. Els determinants socials de la salut
-
Tema 3. Desigualtats en salut i les seves causes relacionades amb el treball
-
Tema 4. Condicions de treball i salut
-
Tema 5. Lesions i malalties relacionades amb el treball
-
Tema 6. Condicions d'ocupació i salut
-
Tema 7. Precarietat laboral i salut
-
Tema 8. Treball informal i salut
-
Tema 9. Atur i salut
Metodologies docents
- En aquesta assignatura es combinaran diferents metodologies d'ensenyament aprenentatge, que es desenvoluparan en sessions plenàries i treball autònom/grupal previ i posterior a les sessions plenàries i per la realització d'un treball.
- La plataforma Moodle s'utilitzarà com a mitjà de comunicació i com a font de recursos (lectures recomanades, vídeos, articles de premsa, podcast, etc). En aquest espai també es trobarà tota la planificació de l'assignatura: pla docent, guies, indicacions treballs, activitats a desenvolupar a l'aula, instruments d'avaluació, etc.
- La metodologia consta de diferents parts:
- Sessions plenàries: Les sessions plenàries són l'espai on es treballaran els continguts teòrics de l'assignatura, utilitzant diferents estratègies: classes magistrals participatives, activitats de discussió, aclariment de continguts, anàlisi de casos a l'aula on l'estudiantat exposaran part del treball realitzat en el seu temps de treball autònom.
- Pràctica: on es posaran en pràctica els coneixements adquirits a la teoria a través d'un treball.