Màster Universitari en Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor (MIARID)

Taula resum del màster

 
Edició

1a edició (10 edicions prèvies de títol propi)

Nombre de places 30
Crèdits ECTS

90 (60 crèdits el primer curs i 30 el segon)

Modalitat Presencial
Lloc Escola Superior d’Infermeria Hospital del Mar (Campus Universitari Mar)
Dates Setembre 2025 – juny 2027
Horari

Les classes es realitzaran els dilluns en horari de 8:30 a 20 h. Les simulacions es realitzaran dins l'horari de les classes teòriques, amb alguna excepció per necessitats organitzatives, sempre previ avís als estudiants.

Les pràctiques es podran realitzar de dilluns a diumenge segons l'horari acordat prèviament i la disponibilitat dels centres.

Preu 2025-2026

  • Primer curs: 3960 € + taxes
  • Segon curs: 1980 € + taxes
Centre responsable Escola Superior d'Infermeria Hospital del Mar centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra
Anesthesia Program Approval Process (APAP) IFNA

Nivel 1 Registration

Informació general

En l'actualitat, les infermeres d'anestèsia són testimonis d'un avanç de la professió en el seu àmbit, veient la necessitat d'aconseguir competències i models de pràctica avançada.

Avui dia, les infermeres d'anestèsia són fonamentals en àrees com la consulta preanestèsica, el quiròfan, la reanimació, unitats de dolor agut i crònic, i altres unitats especialitzades, la qual cosa exigeix una formació determinada, especialitzada i de qualitat, basada en estàndards europeus de seguretat.

El Màster Universitari en Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor (MIARID) està orientat a formar infermeres graduades interessades en l'àmbit de l'anestèsia, la reanimació i la teràpia del dolor, i capacitar-les per a treballar en entorns complexos en els quals fa falta disposar de competències específiques de l'àmbit de l'anestèsia, recerca i transferència del coneixement.

Els objectius del màster són:

  1. Capacitar als estudiants en anestèsia i reanimació, promovent la pràctica assistencial basada en ciència actual i involucrant-los en projectes ètics i innovadors.
  2. Formar als estudiants en competències per a liderar equips interprofessionals en l'àmbit preoperatori i gestionar projectes competitius a nivell nacional i internacional.

Descarrega't el díptic aquí

Sortides professionals

Aquest màster permetrà a l'estudiantat incorporar-se en equips d'anestèsia i en els diferents camps de l'àmbit: quiròfan, unitats de crítics i unitats del dolor, mantenint els seus coneixements actualitzats. Alhora, podrà iniciar-se en grups de recerca relacionats amb l'àmbit, des d'on qüestionar la pràctica assistencial actual i impulsar recerques que permetin transformar la pràctica.

Pla d’estudis 

Primer curs

Trimestre Assignatura Caràcter ECTS
Primer (21 ECTS) Introducció a la infermeria d'anestèsia OB 3
Bases de l'anestèsia I OB 6
Abordatge de la via aèria: dispositius i cuidatges OB 6
Metodologia de la recerca I OB 6
Segon (18 ECTS) Bases de l'anestèsia II OB 3
Metodologia de la recerca II OB 6
Pràctiques Externes I PR 9
Tercer (21 ECTS) Ventilació invasiva i no invasiva OB 3
Cuidatges d'infermeria d'anestèsia en les especialitats quirúrgiques OB 9
El cuidatge del pacient en les unitats postanestèsiques OB 6
Metodologia de la recerca III OB 3

Segon curs

Trimestre Assignatura Caràcter ECTS
Quart (20 ECTS) Gestió del dolor OB 6
Gestió i lideratge OB 3
Pràctiques Externes I PR 6
Treball Final de Màster I TFM 7,5
Cinquè Treball Final de Màster II TFM 7,5

Simulació

El MIARID segueix un pla de simulació transversal, incorporant la simulació clínicacom a metodologia d'ensenyament-aprenentatge per a l'adquisició, desenvolupament i avaluació de competències professionals. El model en el qual es basen els facilitadors de l'aprenentatge experts en aquesta metodologia a l'ESIHMar és en el model de SimZones descrit per Roussin i Weinstock (2017), incorporant des de la Zona 0 fins la 3.

La metodologia de simulació aplicada en el màster permet a l'estudiantat no sols adquirir habilitats tècniques, sinó també millorar la seva capacitat per a prendre decisions ràpides i efectives en situacions d'alta pressió, desenvolupar i fomentar les habilitats transversals i proporcionar un espai per a una avaluació contínua i detallada de l'acompliment de l'estudiantat, la qual cosa és fonamental per a l'àmbit de les cures en els processos anestèsics i tenint un impacte positiu en la seguretat de les persones.

Treball final de màster

El Treball de Final de Màster (TFM) és una activitat autònoma de l’estudiant que té com a objectiu demostrar la seva maduresa intel·lectual i la seva capacitat investigadora. El producte final ha de ser un projecte de recerca o d’innovació, fruit del treball personal de l’estudiant, sota la guia i orientació d’un/a director/a envers un tema relacionat amb l’àmbit de l’anestèsia.

El treball final de màster (TFM) suposa un total de 15 crèdits ECTS. El TFM consisteix en el lliurament d'una memòria escrita i la seva corresponent defensa oral, la qual es realitza davant un tribunal expert i en la qual l'estudiant haurà de demostrar les competències reeixides.

El propòsit del TFM és orientar a l'alumnat en la recerca científica, sempre guiat per un tutor/a. El treball requereix, esforç, metodologia i maduresa. Els objectius docents del TFM inclouen:

  • Desenvolupar habilitats per a la comunicació i divulgació de resultats de recerca, tant oral com escrita, en l'àmbit de l'anestèsia i en fòrums acadèmics i científics.
  • Interpretar i analitzar informació provinent de bases de dades per a generar conclusions rellevants en anestèsia, reanimació i teràpia del dolor, considerant aspectes socials, ètics i científics, i aplicant criteris de gènere en la recerca.
  • Aplicar mètodes de disseny i anàlisi de dades adequades per a la recerca en anestèsia, i defensar projectes de recerca davant tribunals especialitzats, redactant articles científics per a publicacions especialitzades en l'àrea.

Gestió Acadèmica de màsters i postgraus

Per a més informació pots posar-te en contacte amb:

Anna López Cortina, secretària de màsters i postgraus de l’ESIHMar.

mia.arid(ELIMINAR)@esimar.edu.es

Telèfon: 93 248 39 32
Atenció telefònica:

  • De dilluns a dijous de 9 a 17 hores
  • Divendres: de 13:30 a 20:30 hores